eur:
393.07
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézetben 2020. május 5-én. Matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Újabb információk a tanévkezdésről Kásler Miklóstól

A miniszter szerint az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz tanárok, diákok és szülők számára egyaránt.

A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja az országot, amelyen csak együtt, közösen tud felülkerekedni. Az első hullám tapasztalataival azonban minden ok megvan a bizakodásra - áll az emberi erőforrások miiszterének üzeneében, amelyet Kásler Miklós a Facebookon tett közzé.

A tanárok és a családok a magunk mögött hagyott tanévben már bizonyították, hogy a legnehezebb viszonyok között is helytállnak. Most a cél az, hogy elkerüljük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális életvitel lehető legteljesebb megőrzése mellett - fogalmaz a miniszter.

Mint írja, a kormány és az Operatív Törzs a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi nélkülözhetetlen eszközt az érintett intézmények rendelkezésére bocsát. A tanévkezdésre kidolgozott részletes eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza, messzemenően alkalmas arra, hogy azt minden iskola saját viszonyaira adaptálja. Az egyes intézményekre kidolgozott eljárásrendek véleményezésében az Oktatási Hivatal és a járványügyi szakemberek nyújtanak segítséget.

Kásler Miklós arra kérte a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, hogy maradjanak az iskolakezdés után is fegyelmezettek és tartsák be az ajánlásokat.

"Mindannyian bízunk benne, hogy elkerülhetjük a jelenleginél lényegesen szigorúbb korlátozásokat, fontos azonban nyomatékosan tudatosítani, hogy a kedvező járványhelyzet fenntartásáért az előttünk álló időkben is mi magunk tehetünk a legtöbbet" - áll az üzenetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×