eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Koronavírus-gyanús, lélegeztető gépen lévő beteget ápolnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház intenzív osztályán 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

43 újabb Covid-19-beteget regisztráltak Magyarországon

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványak.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ennyi új beteget

utoljára május 21-én találtak.

Az aktív fertőzöttek száma vasárnapra 35-tel, 595-re emelkedett. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 34%-a budapesti (kereken 200 fő), és idevalósi az elhunytak 60%-a (363 fő), a gyógyultak 44%-a (1528 fő).

Kórházban most a szombatinál néggyel több, 73 koronavírusos beteget ápolnak, a lélegeztető géppel segítettek száma nem nőtt (6-an vannak).

Szombaton a legtöbb beteget Budapesten és Veszprém megyében regisztrálták, a helyzet ma is hasonló, ugyanis vsárnapra

  • a fővárosban és Veszprémben 10 új fertőzöttet találtak,
  • Pest megyében 3-at,
  • Vas megyében és Baranyában 5-öt,
  • Bács-Kiskun megyében 4-et,
  • Nógrádban és Hajdú-Biharban 2-t,
  • Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1-et.

Íme az összes eddig nyilvántartott beteg országos eloszlása:Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Tovább nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma (+192, összesen 7184), és a járvány kitörése óta 360 772 mintavétel történt.

A hatóságok továbbra is hangsúlyozzák a 1,5 méteres távolságtartás, a maszkviselés és a gyakori kézmosás jelentőségét, valamint azt, hogy bár nálunk továbbra is viszonylag alacsony a fertőzés terjedésének értéke, Európa több országában még mindig sorra dőlnek a rekordok, számos más államban pedig újra erőre kapott a járvány. Védekezésképp lépett életbe a beutazási korlátozási rendszer, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Részletek ITT.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×