eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: police.hu

A kórházparancsnoki pozíciók harmadánál történt váltás

Augusztus elsejétől 33 új kórházparancsnok kezdte meg szolgálatát - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok pénteken átadta az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt megbízóleveleket azoknak a kórházparancsnokoknak, akik augusztustól a korábbi kórházparancsnokok helyett ellátják ezt a feladatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A pozíciók mintegy harmadánál történt váltás.

A rendezvényen a vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte valamennyi korábbi kórházparancsnoknak és kórházlogisztikusnak, hogy a járványügyi veszélyhelyzet és a járványügyi készültség idején magas színvonalon hajtották végre feladataikat.

A koronavírus-járvány elleni védekezéssel összefüggésben március végétől minden kórházban kórházparancsnok segítette az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét. Akkor a Koronavírus Sajtóközpont azt írta: a kórházparancsnok orvosszakmai kérdésekben nem tehet javaslatot, és nem hozhat döntést. Feladata, hogy koordinálja a betegellátáshoz és a járványügyi intézkedésekhez szükséges egészségügyi eszközök, felszerelések, berendezések, gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek nyilvántartását, felügyelje a készletgazdálkodást és gondoskodjon annak megfelelő védelméről, akár a készleteket őrző biztonsági szolgálat kijelölésével, valamint rendőrök és katonák bevonásával. A kórházparancsnoknak a járványveszéllyel összefüggő szabályok betartására és az egészségügyi készlet megóvására vonatkozó javaslatát a kórház vezetője köteles végrehajtani.

A járványügyi bevetési egység pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Pál, az Országos Kórház-főparancsnoki Támogató Törzs képviselője azt mondta, hogy a veszélyhelyzet megszüntetése után is 92 kórházparancsnok segíti országszerte a járvány elleni védekezést. Április végétől továbbá 19, kétszáznál több embert gondozó idősotthonban kezdték meg a munkát intézményparancsnokok.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×