eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Törölni kellett a koronavírus miatt egy budapesti napközis tábort

Az egyik táborozó közeli hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírusos - írja a 24.hu.

Törölni kellett egy Budapesten szervezett napközis tábort, miután a július 20-i héten megtartott turnusa alatt az egyik táborozó közeli hozzátartozójáról kiderült, hogy koronavírusos – tudta meg a 24.hu. A tábort a JDC Magyarország Alapítvány és partnerei szervezték, akik megerősítették a hírportál értesülését.

A JDC, illetve a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor képviselői a hírportálnak elmondták, hogy értesítették a Nemzeti Népegészségügyi Központot, és a tábor hátralévő programjainak törléséről döntöttek.

Noha az érintett táborozó, illetve a megbetegedett rokon miatt tesztelt közeli rokonok koronavírustesztje negatív lett, a közösségi gócpontok kialakulásának esélyét akadályozandó, a bejárós tábor második turnusát törölték.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hétfőn derült ki, hogy az Egységes Magyar Izraelita Hitközség több tagjával együtt Köves Slomó rabbi is elkapta a vírust, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége pedig aznap bejelentette, hogy elővigyázatosságból két hétre bezárja a fővárosi zsinagógákat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×