eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Kásler Miklós: környezetünkben elindult a járvány második hulláma

A miniszter szerint fontos a maszkviselés, és a megfelelő kormányzati intézkedések.

Az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a környező országokban elindult a második hullám, vagy ha úgy tetszik, az első hullám második fázisa erősödött fel. Kásler Miklós a Facebookra feltöltött videóinterjúban úgy vélte, hogy a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez. Úgy értékelte:

most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő intézkedéseket hozzon.

Kiemelte, hogy az első fázisban sikeres védekezésnek köszönhetően itthon a fertőzések és halálozások száma messze alatta maradt a nyugati országokénak.

Megerősítette, hogy egyelőre sem gyógyszer, sem oltóanyag nincs, ezért rendkívül fontos az általános járványügyi szabályok szigorú betartása, a maszk újbóli, megfelelő viselése, a kellő távolság megtartása, a gyakori kézmosás.

Kásler Miklós itthoni nyaralást ajánlott a családoknak. Mint mondta, ő a járványtól függetlenül is itthon szokott pihenni, mert itt érzi otthon magát.

Mérföldkő a magyarság kutatásában

Az interjúban a miniszter arról is beszél, hogy mérföldkőhöz érkeztek a magyarság származásával kapcsolatos kutatások. Megerősítette, hogy archeogenetikai kutatásokkal vissza tudták vezeti az Árpád-házat körülbelül 4500 évig.

Mint mondta maga a család az ókori Baskíriában alakult ki, körülbelül 2000 évig éltek azon a területen, amit most úgy mondhatnánk, hogy Afganisztán északi része, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Kazahsztánnak a déli része. Majd körülbelül 2000 évvel ezelőtt az Uraltól kicsit délre és kicsit nyugatra foglaltak szállásterületet.

Kásler Miklós szerint ezért fontos tisztában lenni a magyarság származásával, mert Európa egyik legjelentősebb dinasztiája eredetének a meghatározása segíthet a magyar történelem, őstörténet megértéséhez is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×