eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 17-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hölvényi György: a szélsőséges szekularizmus áldozatokat követel

Ha Európa a szélsőséges szekularizmustól vezérelve hallgat a vallási kisebbségeket érő jogsértésekről, azzal világszerte bűnrészességet vállal sok millió ember üldöztetésében és halálában - véli a kereszténydemokrata EP-képviselő.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén vitát folytatott az Európai Unió 2019. évi emberi jogi éves jelentéséről. Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő írásbeli hozzászólásában kiemelte:

„Érdemi előrelépésként értékelhető, hogy a vallási kisebbségek diszkriminációja, üldözése külön figyelmet kap a jelentésben. Sok EP-képviselő kollégám többéves munkájának is köszönhető, hogy eddig eljutottunk. Ugyanakkor a jelentés és a valóság között sajnos különbség van.”

Sokéves tapasztalat, hogy Európa nem gyakorol kellő nyomást a vallásszabadságot megsértő kormányokra. Ezért az elnyomó rezsimek az uniós hozzáállást egyszerűen beleegyezésnek tekintik. Ennek következtében az érintett kormányok szabadon folytathatják a jogsértéseket, többek között a vallási kisebbségek ellen. A tennivaló egyértelmű: Európának határozottnak és következetesnek kell lennie. Az uniós diplomáciának minden lehetséges alkalommal szót kell emelnie a vallási üldözöttek védelméért a bilaterális kapcsolatokon keresztül és a multilaterális fórumokon egyaránt.

Hölvényi György írásbeli hozzászólásában aláhúzta:

„Európa számára elsősorban nem is vallási kérdés az üldözött keresztények védelmében való fellépés.

Az üldöztetést elszenvedő közösségek, sajátos módon az üldözőikkel együtt, a világ minden részén egyszerűen úgy tekintenek Európára, mint lehetséges elsőszámú segítőjükre, a keresztény örökség hordozójára.”

A politikus hozzátette: „A néppárti frakció vallásközi munkacsoportjának társelnökeként, képviselőtársaimmal együtt, mint eddig is az Európai Bizottság partnerei leszünk a vallásszabadságért folytatott küzdelemben.”

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×