eur:
387.85
usd:
361.54
bux:
68886.53
2024. május 9. csütörtök Gergely
Fagyasztott élelmiszer szállítására alkalmas kamionszerelvény halad az M0-ás autóút déli szektorában Szigetszentmiklósnál Győr irányába.  MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A kánikula miatt változások jönnek az utakon

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozásának időtartama júliusban és augusztusban meghosszabbodik, a kamionok szombaton 22 óra helyett már szombaton 15 órától nem közlekedhetnek a hazai utakon.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatás szerint a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik –mezőgazdasági és egyéb vontatók, lassú járművek, ezekből a járművekből és pótkocsikból álló járműszerelvények – forgalmának korlátozását közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi szempontok indokolják.

A tilalom alól mentesülnek a műszaki, baleseti és rakománymentést végző, a kommunális feladatot ellátó, az élő állatot, friss tejet, tejterméket, húst, pékárut, gyorsan romló élelmiszert szállító járművek.

A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető. Az intézkedésre az utóbbi években az országos tisztifőorvos által elrendelt, magasabb fokú hőségriasztások adtak okot – írja az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Címlapról ajánljuk
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Lépett az osztrák rendőrség
Feloszlatták a palesztinbarát tábort Bécs leghíresebb egyetemén

Az amerikai egyetemi tüntetések mintájára tartottak palesztinbarát megmozdulásokat több európai ország, köztük Ausztria egyetemein. Aktivisták hétfőn kontinens egyik legrégebbi egyetemének számító bécsi egyetem (Universität Wien) udvarán létesítettek palesztinbarát tiltakozó tábort, amelyet a rendőrség csütörtökre virradó éjjel feloszlatott.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×