eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Sárral és aszfaltdarabokkal borított utca Pilisborosjenőn 2020. június 14-én. A Pest megyei községben a lezúduló esővíz egy mezőgazdasági területről a földet, valamint az útburkolatot elsodorva elöntötte és járhatatlanná tette a 10-es főút egy szakaszát.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A vihar károsultjainak gyűjt a református szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet a viharkár miatt bajbajutott családok megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat. A befolyt összegből a tetők renoválását, a házakba beáramló víz okozta károkat enyhítené a szervezet – mondta az InfoRádiónak Lutár Balázs, a segélyszervezet igazgatóhelyettese.

Az elmúlt hetek viharos időjárását követően a Magyar Református Szeretetszolgálathoz számos településről érkezett megkeresés azzal kapcsolatban, hogy a nagy mennyiségű esőzések miatt beázott épületek, valamint a viharos szélben megtépázott tetőszerkezetek helyreállításában nyújtson segítséget, hasonlóképp alapvető ingóságok pótlásában – ismertette az InfoRádiónak Lutár Balázs igazgatóhelyettes.

A Magyar Református Szeretetszolgálat, azt követően, hogy felvette az érintett települések önkormányzataival és egyházközségeivel a kapcsolatot, tájékozandó, hogy valójában mire is van a legnagyobb szükség, elsőként a természetbeni segítségnyújtás, amiben lépni tudott. Ugyanakkor, miután látszott, hogy anyagi segítségnyújtásra is szükség lesz a helyreállítási munkálatokhoz, adománygyűjtésbe is kezdett a szervezet.

A károk mértéke több száz millió forintra tehető, de

akár a másfél milliárd forintot is elérheti az előzetes felmérések alapján.

Lutár Balázs megjegyezte, miután a Magyar Református Szeretetszolgálat célkitűzése az volt, hogy a legalapvetőbb, mindennapi élethez szükséges ingóságok pótlásában, valamint a legnélkülözhetetlenebb helyreállítási munkálatokban segítsen, ezért egy kétmilliós gyűjtést hirdettek meg, amelyből négy településnek biztosítanának 500-500 ezer forintos támogatást.

A kezdeményezés azonnali kártyás utalással történő támogatására a Magyar Református Szeretetszolgálat Jobbadni.hu oldalán van lehetőség, ahol megtalálhatók a bankszámlás utalással kapcsolatos információk is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×