eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Parlament kupolacsarnokában 2018. március 15-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Trianon100 - Áder János és Kövér László teljes beszéde

Az államfő és a centenáriumi politikai nyilatkozatot benyújtó egyik képviselőként a parlament elnöke is felszólalt az Országgyűlés emlékülésén.

Magyarország 1920-ban megpecsételődött sorsa már jóval korábban eldőlt köszönhetően többek között megannyi sunyi háttértárgyalásnak; a párizsi békefolyamat megindulása után is csak egy évvel vonták be hazánkat, véleményét pedig mindössze egyetlen alkalommal fejthette ki – többek között erről beszélt Áder János államfő. A nemzeti összetartozás napján - a trianoni békediktátum 100. évfrodulóján - tartott teljes parlamenti beszéde alább meghallgatható.

Kövér László, a parlament elnöke az emlékülésen mint a centenáriumra megfogalmazott és benyújtott politikai nyilatkozat egyik megfogalmazója szólalt fel. Szerinte három tanulsága van a száz évvel ezelőtt történteknek: mindig is voltak, akik a nemzetek létét tagadják, geopolitikai módon kell gondolkodni és nemzetközi szövetségesek nélkül semmire sem lehet jutni a világban. Teljes beszédét alább meghallgathatja.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×