eur:
385.41
usd:
354.64
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Látványosnak ígérkezik: repülők lepik el az ország egét Trianon századik évfordulóján

A kezdeményezés ötletgazdája Szakács Gábor kapitány, és Talabos Gábor, a magyar kisgépes repülés meghatározó alakja.

Felhívásukra az ország minden részéből, a külhoni területekről és külföldről is jelentkeztek pilóták, repülőiskolák. Az eddigi regisztrációk alapján több mint 130 repülőgép tűnik fel az ország számos pontján a nemzeti gyásznapon. Lesz olyan település, amely felett egy gép jelenik meg, de több város felett kisebb kötelékek húznak át június 4-én – olvasható az Aeropark Budapest közleményében.

A Trianon 100 emlékrepülésben résztvevő repülőgépek – ha az időjárás engedi – a következő falvak és városok felett lesznek láthatók: Nyíregyháza, Eger, Hajdúszoboszló, Debrecen, Becsehely, Nagykanizsa, Fertőszentmiklós, Gödöllő, Baja, Tata, Tatabánya, Budaörs, Jakabszállás, Szeged, Tököl, Balatonfőkajár, Dunakeszi, Hévíz, Balatonkeresztúr, Börgönd, Székesfehérvár, Sopron, Isaszeg, Veresegyház, Szada, Aszód, Kartal, Hatvan, Fót, Mogyoród, Sárszentmihály, Úrhida, Kaposújlak, Miskolc, Bőny, Győr, Manhattan (USA), Dunaújváros, Dunaföldvár, Szár (első magyar óceánrepülés emlékműve), Pécs-Pogány, Tapolca, Papkutapuszta, Siófok, Hármashatárhegy (vitorlázó repülőgép), Nagyvenyim, Rácalmás, Baracs, Dunavecse, Kisapostag, Kiskunlacháza, Alsónémedi-Felsőráda, Békéscsaba, Gyöngyös, Atkár, Keszthely, Nagykovácsi, Cegléd, Zalaegerszeg, Hajmáskér, Farkashegy, Sajókeresztúr, Őcsény, Szekszárd, Bátonyterenye, Szombathely, Kőszeg, Bátaszék, Bonyhád, Tolna, Balkány, Geszteréd, Szakoly, Szentkirályszabadja, Biri, Bodmér, Losonc, Cleveland (USA).

A listában szerepel egy, a résztvevő kérésére meg nem nevezhető ország/helyszín – teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most
Tudósítónktól

Ajatollah: “szerencsétlen baleset” az iráni elnök halála - vannak, akik örülnek most

Hétfő délelőttre az iráni vezetés megerősítette, hogy valóban életét vesztette egy helikopter-katasztrófában az ország elnöke és miniszterelnöke. Bár azonnal találgatások indultak meg az idegenkezűségről, Irán legfőbb vallási vezetője „szerencsétlen balesetnek” nevezte a történteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Reagált az izraeli miniszter arra, hogy elfogatóparancsot adhatnak ki Benjamin Netanjahu ellen

Erkölcsi vakság egy sorba állítani az izraeli vezetőket és a Hamász palesztin terrorszervezet vezetőit - írta Beni Ganz izraeli miniszter, a hadikabinet tagja hétfőn X (volt Twitter) fiókjában, válaszul annak lehetőségére, hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adhat ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter, Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője és Mohammed Deif, a Hamász katonai szárnyának főparancsnoka ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×