eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Vendégek egy vendéglátóhely teraszán a budapesti Bálnánál 2020. május 18-án. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokat a kormány először május 4-én enyhítette Pest megyét kivéve vidéken, ismét kinyithattak az éttermek és kávézók teraszai, kerthelyiségei. Május 14-től Pest megyére is a többi megyével azonos szabályok vonatkoznak, május 18-tól Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás, és megkezdődik az intézkedések fokozatos enyhítése.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Óvatosságra int a lazítás idején is az infektológus

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa szerint hiába csökken az esetek száma, továbbra is vigyázni kell.

Hiába csökken a koronavírusos esetek száma, továbbra is vigyázni kell, hiszen a mai napig az ország különböző részein találnak betegeket - mondta Szlávik János infektológus, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa kedden a Kossuth rádióban.

Mindez azt jelenti, hogy azokat a veszélyeztetett csoportokat, amelyeknél a vírus valóban komoly gondot okoz, továbbra is védeni kell - emelte ki. Hozzátette, továbbra is maszkot kell használni, fertőtleníteni kell és meg kell tartani a védőtávolságot.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, nagyon sokfajta gyógyszert alkalmaznak Magyarországon a vírus ellen, ezek között említett malária, HIV-AIDS és influenza elleni szereket, valamint a Japánból és az Egyesült Államokból érkezett készítményeket, de a plazmaterápia is hatásos.

Vannak már hatékony gyógyszerek a vírus ellen, de a megoldást az oltás jelenti majd

- hangsúlyozta. Az is elképzelhető, hogy már megvan az oltás is, hiszen több mint százféle kísérlet zajlik a világban, és ezek közül többet már embereken tesztelnek - tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×