eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Boldog István, a Fidesz képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyanúsítottként hallgatták ki Boldog István országgyűlési képviselőt

Az ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben.

Boldog István fideszes parlamenti képviselő mentelmi jogát április 6-án függesztette fel az Országgyűlés, Polt Péter legfőbb ügyész indítványa után, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten Boldog István a képviselő lakóhelyén kutatást tartott, amely intézkedés során bizonyítási eszközöket foglalt le.

Boldog István a gyanúsítotti kihallgatásán vallomást nem tett, tagadta a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt a gyanúsítás ellen - közölte az ügyészség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyes pályázatai kapcsán felmerült, hogy a pályázatokkal összefüggésben különböző személyek bűncselekményeket követtek el. A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István e cselekményekben oly módon vett részt, hogy a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

A NAV Dél-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán indult, majd a Központi Nyomozó Főügyészségre áttett ügyben eddig kilenc személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×