eur:
394.45
usd:
365.3
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Egy hajléktalanszálló miatt tiltakozik a csepeli polgármester Karácsony Gergelynél

Borbély Lénárd Csepel polgármestere (Fidesz–KDNP) úgy értesült, hogy a főváros hajléktalanszállót tervez kialakítani egy XXI. kerületi volt iskolaépületben.

A polgármester a Facebookon közzétett nyílt levelében azt írta: a Táncsics Mihály utca 82-84. szám alatti ingatlanban fertőtlenítési és más munkálatok kezdődtek. Érdeklődésükre az ott dolgozók azt mondták, hogy a fővárosi önkormányzat hajléktalanszállót akar létrehozni az épületben.

Borbély Lénárd a nyílt levélben arra hívta fel Karácsony Gergely figyelmét, hogy a Táncsics Mihály utca Csepel egyik kiemelt és forgalmas, a belvároshoz tartozó utcája.

A kerületi önkormányzattal és a környéken lakókkal a főváros esetleges szándékáról senki sem egyeztetett, a véleményüket nem kérték ki – írta. Megjegyezte az is, hogy Csepelen elegendő hely van a hajléktalanoknak.

„Csepel polgármestereként – amennyiben ez valós szándék –, a kerületünk és az itt élők érdekében a leghatározottabban ellenzem a belvárosunkban hajléktalanszálló kialakítását” – fogalmazott a polgármester. Végül arra kérte a főpolgármestert, hogy soron kívül tájékoztassa a kerületi önkormányzatot a fővárosnak az ingatlannal kapcsolatos szándékairól.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×