eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, az est egyik fővédnöke beszél a 777 Közösség Egyesület és a 777blog.hu, 777 OFFLINE EXTRA – A torinói lepel című, John P. Jackson amerikai fizikussal, a torinói lepel kutatójával folytatott beszélgetés előtt a budapesti Erkel Színházban 2018. szeptember 28-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem akármire adta a fejét Böjte Csaba

„Szerelem tanösvény” címmel indított videósorozatot közösségi oldalán Böjte Csaba. A ferences rendi szerzetes a fiataloknak ad udvarlási és párkapcsolati tanácsokat, amelyekkel az emberi kapcsolatok fontosságára szeretné felhívni a figyelmet.

Böjte Csaba megfogalmazása szerint az egyház azt szeretné, ha minden ember boldog lenne, azonban úgy látja, ma tíz szerelemből sajnos hét sírással, veszekedéssel ér véget, ami nem normális. Ezért érezte szükségét, hogy segítsen a fiatalokon, akiknek persze maguknak is sokkal jobban át kellene gondolniuk a dolgokat, ugyanis nem lenne kötelező, hogy ennyi élet „zsákutcába” menjen.

A tíz alkalmas „Szerelem tanösvény” sorozat húsvéthétfőn kezdődött, és április 24-én ér véget, de mint azt a ferences rendi szerzetes az InfoRádiónak elárulta, szívesen áll rendelkezésre a jövőben is bárki számára a témában, mert, mint vallja, erről jó, ha hosszan elmélkedünk és beszélünk. A tanösvény állomásai a valóságban – Nagyváradtól Koltóig – végigkalauzolják az érdeklődőket Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének beteljesedésén is.

A Szerelem tanösvény állomásai Böjte Csaba és a Magnificat.ro YouTube- és Facebook-oldalán utólag is megtekinthetők, és mint azt a ferences rendi szerzetes jelezte, át is vehetők azok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×