eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: BKK

Ismét változik a BKK menetrendje

Az írásbeli érettségi vizsgák időszakában újra teljes kapacitással működik a budapesti közösségi közlekedés - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfő este a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében.

A főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ vezetőitől kérte, mérjék fel, hogy az írásbelik időszakában, vagyis május elején hol és mikor várható még nagyobb igény a közösségi közlekedésre - mondta a főpolgármester.

Megismételte azt is, hogy jövő hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal lehet felszállni a tömegközlekedési járatokra. Ennek érdekében a fővárosi önkormányzat több mint 30 ezer maszkot oszt szét az elkövetkező napokban a járókelők között - közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szólt arról is, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök május 3-ra "várja a járvány tetőzését (...), a kérdés csak az, hogy miért pont ebben az időpontban kezdik el az írásbeli érettségiket".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×