eur:
394.97
usd:
365.62
bux:
71629.46
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A főigazgatói után az orvosigazgatói poszton is változás történt a fehérvári kórházban

Lemondott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház orvosigazgatója, Reiber István. Erről a kórház vezetősége számolt be, azzal, hogy a lemondást a megbízott főigazgató elfogadta.

A menedzsment minimális átalakítását követően hétfőtől új vezetéssel folytatják a munkát a kiemelt járványügyi feladatok megoldásáért és a betegek ellátásáért – közölte a kórházvezetés.

Az intézmény hivatalos honlapja szerint az új orvos igazgató Kovács Attila belgyógyász, kardiológus szakorvos lett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap közölte, hogy Kásler Miklós miniszter Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával.

A közlemény szerint a megbízott főigazgató elismert szakember, az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, 2008 óta pedig ő az intézmény Mozgásszervi Sebészeti Centrumának vezetője.

Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart - írták.

A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, adja át hivatalát.

A minisztérium aznap az Origo hírportál kérdésére azt közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát.

A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz.

Címlapról ajánljuk

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×