eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Múzeumba kerülnek a 3-as metró állomásainak most elbontott székei – fotók

A metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.

Az M3-as metró építkezése a koronavírus okozta egészségügyi intézkedések betartásával folyamatosan halad. A már régebb óta épülő déli szakasz után most a középső – Nagyvárad tér és Lehel tér közötti – rész első feladatairól közölt híreket és képeket a magyarepitok.hu.

A felkészítő munkák már hónapok óta folynak, de a hónap elején ezeken az állomásokon nemcsak új munkafolyamatok kezdődhettek meg, hanem többek között a négy évtized alatt kialakított kábelrendszer feltérképezése is.

Az Arany János utcában és a Ferenciek terén is elrajtoltak a bontási munkák. Érdekesség, hogy a bontott anyagokat a metróhálózaton keresztül, vasúton viszik a Kőér utcai dél-pesti kocsiszínhez. Az elbontott anyagokat három fő kategóriára oszthatók:

  • romba bontandó anyagok,
  • múzeumi értéket képviselő tárgyak (például a peronok szélén elhelyezkedő narancssárga székek is ilyenek),
  • a BKV-nak ép állapotban átadandó tárgyak, haszonhulladékok.

A bontási munkák menetrend szerinti metróforgalom mellett zajlanak és a szerelvények megállás nélkül haladnak át az állomáson. Így ahhoz, hogy a Swietelsky mérnökei és munkásai folyamatosan tudjanak dolgozni, az állomásokon a vágányzónát és a peront elválasztó kerítést építettek fel, melyek biztonsági védőkerítésként működnek.

Az építkezés jelenlegi állásáról friss képek itt!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×