eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Kórterem a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika sürgősségi osztályán az átadás napján, 2019. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Már az I. számú gyermekklinikán is van fertőzött dolgozó

A szűrés még nem fejeződött be mindenkinél. Vasárnap estére derülhet ki, hány dolgozó kapta el a vírust.

A Semmelweis Egyetem (SE) I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának két dolgozónál igazolta eddig a teszt, hogy megfertőződtek az új típusú koronavírussal - tudta meg a Quibit. Az intézmény vezetője, Szabó Attila megerősítette a lapnak az információt.

A rektorhelyettes az írta: hogy

két ember esetében igazolták a fertőzöttséget, további 98-at teszteltek, és vasárnap estére fejeződik be minden olyan érintett vizsgálata, aki kapcsolatba került a két fertőzöttel.

Az első dolgozó érintettsége négy napig fel sem merült, mert csak enyhe, náthás tünetei voltak. A rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az illető maszkot hordott, aminek köszönhetően a közvetlen kollégái és

az osztályon gondozott betegek közül senkit nem fertőzött meg.

Egyedül a Rókusban izolált, azóta is tünetmentes műtősfiú lehet kontaktként fertőzött.

A szoros kontaktokat otthoni karanténban tartották, közülük senki nem járt be dolgozni.

Volt egy beteg is, akinek első tesztje pozitív lett, a továbbiak azonban mind negatívak, még lezajlott fertőzésre sem utaltak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 20:00
×
×
×
×