eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Budapest Airport

Fürjes Balázs levelet írt a fertőzésveszélyes repülőtéri állapotok miatt

Hosszú időn át váratják az összezsúfolódott utasokat beléptetéskor. A Budapest Airport azonnal reagált.

Levélben kereste meg Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Rolf Schnitzlert, a Budapest Airport vezérigazgatóját, hogy szüntesse meg a Liszt Ferenc repülőtéren kialakult fertőzésveszélyes állapotot.

Az Index olvasói korábban egy-másfél órás várakozási időről számoltak be, és több képet is küldtek a hosszú, tömött sorokról. A tavaly márciusához képest 90 százalékkal kisebb forgalmat bonyolító reptér rendőrei azzal indokolták a torlódást, hogy „lassan megy az ellenőrzés, túl sokan érkeztek a gépen”. A Dubajból érkező utasokat két és fél órás várakozás után kérték meg, hogy tartsanak egymástól egyméteres távolságot.

Fürjes Balázs jelezte, hogy tisztában van azzal, hogy az egészséggel kapcsolatos kérdőív miatt a hatóságok kisebb kapacitással, extra munkát végeznek, mégis a Budapest Airport felelőssége, hogy biztosítsa a megfelelő távolságot a sorban álló utasok között. Az államtitkár felkérte a reptér igazgatóját, hogy tegyen lépéseket a hasonló helyzetek megakadályozására

A reptérüzemeltető gyorsan reagált: a beérkező járatok utasainak a reptéri személyzet segít sorba rendeződni és megtartani a szükséges távolságot, és felgyorsítják az útlevél-ellenőrzési folyamatot is.

Kikerültek azok a padlómatricák és tájékoztató szövegek, amelyek felhívják az utasok figyelmét arra, hogy sorban állás közben tartsanak egymás közt 2 méteres távolságot. Az utasok a 2. terminál több részén is találkozhatnak a rövid, figyelemfelkeltő információs panelekkel és matricákkal.

A B utasmóló útlevélkezelő kapui előtt a kordonok elhelyezése is megváltozott: csak minden második sor van nyitva, ezáltal is biztosítva a várakozó utasok közötti szükséges távolság betartását. Az egy-egy járatról nagyobb létszámban érkező utasok sorainak hatékonyabb kezelésében terminál üzemeltetési munkatársak is segítenek, emellett a Budapest Airport hangosbemondón keresztül is felhívja az utasok figyelmét a biztonságos távolság betartására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×