eur:
395.09
usd:
367.24
bux:
71541.5
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Lehel Csarnok épülete a főváros XIII. kerületében, a Váci út 9-15- ben. Ifj. Rajk László építészmérnök tervei szerint épült fel 2002-ben e modern vásárcsarnok az egykori szabadtéri Lehel piac helyén. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Koronavírus - Az ellenőrzés előtt olcsóbb lett a Lehel téri csirkehús

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársai az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére helyszíni ellenőrzést végeztek a budapesti Lehel és Fővám téri piacokon.

Szélsebesen terjedt a napokban egy, a Lehel téri piacról származó fotó, amely szerint volt, ahol 2800 forintért adták a csirkemell kilóját, de az Index is 2300 forintos árakkal szembesült. Lépett a fogyasztóvédelem is, elmentek körülnézni a piacon.

Csütörtökön azt közölték, hogy az említett fényképen látható csirkehús ár kirívónak tekinthető, más üzletekben hasonló mértékű árakra nem volt egyetlen példa sem.

A fogyasztóvédelmi ellenőrzés idején egyébként már a fotókon szereplő hentesüzlet is az elhíresült összegeknél jelentősen kedvezőbb áron kínálta a csirkehúst

- mondta az InfoRádiónak Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár. A csontos csirkemellet például 900 forinttal olcsóbban árusította a kereskedő. Azonban még ez az olcsóbb ár is jóval magasabb volt a beszerzési árhoz képest.

Az árfeltüntetési szabályok megsértése miatt eljárás indult az adott kereskedő ellen - mondta a helyettes államtitkár.

A fogyasztóvédelem az elrendelt veszélyhelyzettől függetlenül is hetek óta kiemelten ellenőrzi elsősorban a tartós élelmiszerek, fertőtlenítőszerek és háztartási papíráruk ártörténetét és árképzési gyakorlatát a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, megtévesztő tájékoztatások kiszűrése érdekében - emlékeztet közleményben az ITM.

A vizsgálatok a hagyományos és online kereskedelemben egyaránt folyamatosak, a túlzott árak tömeges megjelenése a tapasztalatok szerint nem jellemző. De több olyan esettel is találkoztunk, ahol akár megtévesztő állításokkal akarnak jelenleg keresett termékeket - például szájmaszkokat - értékesíteni a vásárlóknak, ilyen esetekben pedig megindul a hatósági fogyasztóvédelmi eljárás - tette hozzá Keszthelyi Nikoletta.

A szakterület egyeztet az adóhatósággal is az összehangolt ellenőrzések, közös fellépés érdekében.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium állandó kapcsolatot tart a kereskedelemi szövetségekkel, az ágazat meghatározó vállalkozásaival. A szektor képviselőitől érkező jelzések szerint a folyamatos ellátás továbbra is biztosított, a kereskedelmi láncok megfelelő tartalékokkal rendelkeznek. A tárca változatlanul az indokolatlan készletfelhalmozás mellőzésére, a valós szükségletek szerinti vásárlásra kér mindenkit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

A hét korábbi részéhez képest tegnap határozott emelkedést láttunk az amerikai piacon, az S&P 500 és a Nasdaq is új csúcsot állított be, részben a Teslának is köszönhetően, hiszen az elektromosautó-gyártó papírjai több mint 10 százalékot emelkedtek, miután a vártnál jobb értékesítési számokat közölt a cég a második negyedévről. Ezek után az ázsiai piacokon is jó hangulat uralkodott annak ellenére, hogy vegyes BMI adatok érkeztek az országból, és a globálisan jó hangulat úgy tűnik, hogy Európában is kitart ma, hiszen emelkedés látszik a régió részvénypiacain.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×