eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek az emberek a pekingi repülőtéren 2020. január 26-án. A koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

Koronavírus: minden a járványról – percről percre

A tőzsdét és a forintot is üti már a koronavírus, Olaszországban a katolikus egyház is óvintézkedéseket vezetett be, de a Facebook sem kevésbé óvatos. A járvány pedig költözködni látszik Kínából. A magyar kormányfő először beszélt a koronavírusról péntek reggel.

2020.02.28. 18:50

Drámai a helyzet Olaszországban, orvosok is megbetegedtek

Összeomlás szélén állnak a koronavírus-betegekkel teli kórházak az észak-olaszországi Lombardia vesztegzár-területén Attilio Fontana tartományi elnök szerint.

2020.02.28. 18:50

Emelte a veszély szintjét a WHO

Magasról nagyon magasra emelte koronvírus-járvány globális veszélyének szintjét az Egészségügyi Világszervezet (WHO) - közölte pénteken Genfben az ENSZ-szervezet vezérigazgatója.

2020.02.28. 18:18

Megszüntet egy járatot a Wizz Air

A Wizz Air bejelentette, hogy a Debrecen-Milánó Malpensa útvonala iránti jelentős keresletcsökkenés miatt március 16-val megszünteti ezt a járatát.

2020.02.28. 17:40

Jelentős esés a magyar tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2449,76 pontos, 5,74 százalékos csökkenéssel, 40 229,64 ponton zárt pénteken.

2020.02.28. 17:39

Koronavírus: drasztikus lépést hozott Szlovákia

Pénteken 18 órától a szlovák rendőrök megállítják a határon azokat a gépkocsikat, amelyek olyan országból érkeznek, ahol már felbukkant a koronavírus.

2020.02.28. 16:38

Koronavírus: újabb operatív törzs alakult itthon

Megalakult a koronavírus elleni védekezéssel foglalkozó fővárosi operatív törzs - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

2020.02.28. 15:04

Koronavírus – Már Erdélyben is megjelent a fertőzés

Két újabb koronavírusos betegről számoltak be péntek délután a romániai egészségügyi hatóságok. Egy 45 éves Máramaros megyei férfit a kolozsvári, egy 38 éves Temes megyei nőt a temesvári járványkórházban kezelnek.

2020.02.28. 14:54

A kormány a koronavírus vámszedőit sem kíméli

300 ezer szájmaszkot szállítottak le a HungaroPharmának – közölte az operatív törzs szóvivője. Schanda Tamás államtitkár arról beszélt, hogy nincs ok pánikra és felesleges felvásárlásra.

2020.02.28. 14:25

Elhalasztották a svájci futball-liga mérkőzéseit

A svájci futball-liga (SFL) minden hétvégi mérkőzést elhalasztott, miután a kormány - a koronavírus terjedését megakadályozandó - megtiltott minden olyan tömegrendezvényt az országban, amely ezernél több érdeklődőt vonz. A SFL azt is közölte: megfontolja annak a lehetőségét, hogy a jövőbeli meccseket zárt kapuk mögött bonyolítsák le, ezzel segítve elő a szezon befejezését. Az alpesi országban eddig 15 koronavírus-esetet regisztráltak és több mint százan vannak karanténban. A helyi jégkorong szövetség - a májusra kiírt világbajnokság házigazdája - lebonyolítja a hétvégi bajnokikat, de nézők nélkül.

2020.02.28. 14:03

Lemondták a Genfi Nemzetközi Autókiállítás

Három nappal a sajtómegnyitó előtt lemondták a szervezők a 90. Genfi Nemzetközi Autókiállítást. Mivel a svájci hatóságok egy igazolt koronavírus-fertőzés miatt megtiltották az ezer főnél nagyobb rendezvények megtartását, a szervezők lemondták a kiállítást. A kiállítók a standjaikkal már 90-95 százalékban készen voltak, az autók többségét a hétvégén szállították volna Genfbe. A kártérítésről a szervezők tájékoztatása szerint azonnal megkezdik a tárgyalást. A betervezett autóbemutatók sorsáról a gyártók döntenek.

2020.02.28. 13:34

Rendkívüli állapotot hirdettek Hokkaidón

Rendkívüli állapotot hirdettek ki pénteken az ötmillió lakosú Hokkaidó japán prefektúrában, ahol a legtöbb fertőzéses eset van a koronavírus-járványban. A legészakibb japán prefektúrában a kormányzó már szerdán azt tanácsolta az önkormányzatoknak, hogy csütörtöktől kezdődően határozatlan időre zárjanak be minden olyan általános és középiskolát, amely nem magánkézben van. A döntés 1600 oktatási intézményt érint. A kormányzó akkor hozzátette: a következő 1-2 hét kulcsfontosságú lesz a járvány elleni küzdelemben. Pénteken pedig már kihirdette a rendkívüli állapotot március 19-ig. Ez azt jelenti, hogy a lakosok hétvégeken nem mozdulnak ki otthonukból, ha eleget tesznek a kérésnek, ugyanis az intézkedés nem kötelező érvényű.

2020.02.28. 13:12

A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.

2020.02.28. 12:55

Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból

Ketten hazamehettek azok közül a magyarok közül, akiket a Dél-pesti Centrumkórházban tartottak karantén alatt koronavírus-fertőzés gyanúja miatt. A házaspár két hete került a Dél-pesti Centrumkórház erre kijelölt épületébe, miután kiderült: azon a holland óceánjárón utaztak, amelyen egy koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Jelenleg tizenhatan vannak karanténban a Dél-pesti Centrumkórházban.

2020.02.28. 12:40

Koronavírus - Kiderült, mit fizet a biztosító, és mi az, amit nem

A biztosítók is egyre tudatosabban készülnek a koronavírus hatásaira, mivel a járvány közeledése sok utazásra készülő magyart érint - mondta az InfoRádiónak Németh Péter, a CLB Biztosítási Alkusz ügyvezető igazgatója.

2020.02.28. 12:20

Kisebb csoportokban távoznak a vendégek a vesztegzár alá vont tenerifei hotelből

Kisebb csoportokban kezdtek távozni a vendégek abból a tenerifei szállodakomplexumból pénteken, ahol karantént rendeltek el négy napja, miután az egyik olasz turistánál kimutatták a koronavírus-fertőzést. Az első körben kilencen hagyhatták el a négycsillagos tengerparti hotelt, olyan spanyol állampolgárok, akik a Kanári-szigeteken élnek. Őket külföldi és spanyol turisták csoportja követte. A hotel 723 vendége közül 130-an távozhatnak, ugyanis mindannyian csak hétfőn érkeztek, és így nem kerültek kapcsolatba azzal a négy olasz turistával, akiknél beigazolódott a fertőzés, mivel ők addigra már kórházban voltak. A szállodában maradóknak sincsenek tüneteik, ezért a külföldi állampolgárok esetében a szigetek kormánya már felvette a kapcsolatot az érintett konzulátusokkal annak érdekében, hogy megszervezzék esetleges hazaszállításukat. A négycsillagos tengerparti hotelben öt magyar, egy idős pár és egy háromfős, kisgyerekes család is tartózkodik.

2020.02.28. 12:14

Pánikmegelőzés Olaszországban

Olaszországban ezentúl naponta egyszer közlik hivatalosan a koronavírusos betegek számát, hogy elkerüljék a pánikhangulat kialakulását - jelentette be Sandra Zampa egészségügyi államtitkár pénteken. A betegek és halottak hivatalos adatait a polgári védelmi hatóság római központjában közlik minden nap 18 óra körül. Ezen túl különbséget tesznek a kórházban kezelt fertőzöttek és azok között, akik enyhe tünetekkel otthonukban töltik a vesztegzár időszakát, illetve közlik a gyógyultak számát is.

2020.02.28. 11:55

30-40 magyar utas van egy Mexikóban vesztegzár alá helyezett turistahajón

Harminc-negyven magyar utas tartózkodik a koronavírus gyanúja miatt Mexikóban karantén alá helyezett turistahajón - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2020.02.28. 10:59

Koronavírus – Elmarad az FTC és az Eger pólókupameccse is

Egelőre csak a vízilabdaprogramot rongálja: a koronavírus-járvány miatt a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának Pro Recco elleni Bajnokok Ligája-csúcsrangadóját, illetve a ZF-Eger Brescia elleni Eurokupa-elődöntő visszavágóját is elhalasztották.

2020.02.28. 10:10

Orbán Viktor megszólalt

A pánik nem teljesen indokolatlan - fogalmazott péntek reggel a közrádióban. Részletek.

2020.02.28. 10:00

Bajban a németek

Újabb német tartományokat ért el a koronavírus-járvány, péntekre virradóra Bajorországból, Hamburgból, Hessenből és Rajna-vidék-Pfalzból jelentettek új fertőzéseket. A hivatalos adatok péntek reggeli összesítése alapján 32 vírushordozót tartanak számon Németországban. Jellemző, hogy a fertőzöttek a vírus jelenlétének kimutatása előtti két héten - a lappangási időben - jártak Olaszországban, vagy kapcsolatba kerültek Németországban olyan olaszokkal, aki később fertőzöttnek bizonyultak. Az esetek száma kedden indult növekedésnek, néhány nappal azután, hogy Olaszország északi részén kialakult a járvány európai gócpontja. A 16 német tartomány közül hatban van legalább egy fertőzött, a négy újabb tartomány mellett Észak-Rajna-Vesztfáliában és Baden-Württembergben. A keleti tartományokat, a volt NDK területét egyelőre nem érinti a járvány. A szövetségi kormány válságstábja pénteken tárgyal további óvintézkedésekről. El kell dönteni például azt, hogy meg lehet-e tartani a szerte a világból tízezreket vonzó berlini Nemzetközi Turisztikai Börzét (ITB), a világ legnagyobb idegenforgalmi szakmai vásárát, amely az eredeti tervek szerint március 4-én kezdődik. (MTI)

2020.02.28. 09:56

A tőzsde sem érinthetetlen

340 forint fölé drágult az euró. Reggeli helyzetjelentés.

2020.02.28. 09:52

Az InfoRádió munkatársa hipermarketben járt

Ezért és így vásárolnak az emberek. Riport.

2020.02.28. 09:28

Világkörkép

Ezt "tudja" péntek reggel a koronavírus - újabb európai országok érintettek. Részletes adatok.

2020.02.28. 09:14

Már nem annyira kínai...

Dél-Koreában már több az új fertőzött, mint az "ezüstérmes" kínai területen. Számok, részletek.

2020.02.28. 08:58

Üres szenteltvíztartók - "nem isteni büntetés"

A koronavírus-fertőzés terjedése elleni óvintézkedésként még a vatikáni kápolnákban is megüresedtek a szenteltvíztartók. A fertőzésben jelenleg érintett észak-olaszországi térségekben mindazonáltal a papok a templomok vasárnapi újranyitásában reménykednek - derül ki pénteki sajtójelentésekből. A fertőzés miatt hét napja bevezetett óvintézkedések a templomokra is vonatkoztak. A legtöbb fertőzöttet számláló Lombardia és Veneto tartományban a templomok többsége bezárt, vagy ha nyitva is maradtak, felfüggesztették a misézést. Lezárta kapuit az észak-olaszországi egyházmegyék két jelképes helyszíne, a milánói dóm és a velencei Szent Márk-bazilika, melyek a jelenlegi tervek szerint hétfőtől nyithatnak újra, de csak "adagolva" engedik be a látogatókat. Angelo Scola nyugalmazott milánói érsek nyílt levélben fejtette ki, hogy a koronavírus nem "isteni büntetés", hanem ugyanolyan fertőző betegség mint akármelyik más volt az emberiség történetében. Elmaradtak a hamvazószerdai körmenetek is, több észak-olasz plébános közösségi oldalán jelentette be a hívőknek, hogy ezeket hosszabb harangzúgással helyettesítik. (MTI)

2020.02.28. 08:36

Összpárti egyeztetés volt

Magyarországon a parlamenti pártok Pintér Sándor hívására csütörtök este hosszan tanácskoztak a koronavírus ügyében. Összefogás lesz. Részletek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×