eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Feldarabolt vadállati tetemek Tolna megyében

A vadászkamar szerint minden szabályos volt, az állatvédők ezt nem így látják.

Legkevesebb tíz szarvasfej, vaddisznó zsiger és magzati korban lévő szarvasborjú-tetem került elő a Tolna megyei Gyönk határában - írta a Facebookon egy járókelő, aki fotókat is közölt a helyszínről, hogy felhívja a figyelmet arra, milyen barbár módon végeztek a vadászok az állatokkal. Az állatvédők szerint kegyetlen mészárlás történt, először orvvadászokra gyanakodtak, később megtudták, hogy engedélyezett vadászat történt.

Az ATV-nek nyilatkozott Király István, a vadászati kamara megyei szervezetének elnöke, aki szerint minden szabályosan zajlott, a felvételeket egy engedélyezett, hivatalos vadászat után készítette valaki egy úgynevezett zsigerelő placcon, ahonnan szándékoztak elszállítani a maradványokat, már úton is volt oda a szállító jármű, amikor a fotó készült.

Arra a felvetésre, hogy vemhes szarvasok is voltak a terítéken, a szakember azt mondta, hogy ez nem szabályellenes, ebben az időszakban vemhesek a szarvasok, ez Király István megfogalmazása szerint életszerű velejárója a vadászatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×