eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Budapest Airport és a hatóságok által életbe léptetett hőkamerás és hőmérős ellenőrzés bemutatója a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. február 5-én. A repülőtéren eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, akik közvetlen járattal érkeztek Kínából Budapestre.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Koronavírus - ezekre a tünetekre figyelnek a magyar szakemberek

A járvány folyamatosan változó dinamikus rendszer, amelyhez alkalmazkodni kell, ezért vált szükségessé az eddigi eljárásrend megváltoztatása - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Folyamatosan nyomon követik a járványügyi helyzetet a világban, azon belül Európában - mondta Müller Cecília az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Az olaszországi események szükségessé tették, hogy kiterjesszék az eddigi "eset" definíciót. Most már nemcsak az érintett kínai tartományokból, hanem az Olaszországból és más országokból érkezőkre is összpontosítanak.

  • Kiemelten figyelnek az olyan esetekre, ha valakinek súlyos légúti tünetei vannak és kórházi kezelést igényel, továbbá
  • ha valaki olyan helyről érkezett, ahol valószínűsíthető a betegség terjedése és legalább egy tünete van (lázas vagy köhög).

Mivel Debrecenbe is érkeznek Olaszországból repülőjáratok, a debreceni járatokra is kiterjesztették a szűrést, a testhőmérséklet mérését. Az ezzel kapcsolatos eljárásrend nem változott, ha valakinek 38 fok feletti a hőmérséklete és a vizsgálatok alapján a szakemberek szerint gyanúra ad okot, akkor a Szent László Kórházban elkülönítik, amíg igazolódik vagy sem a betegség.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília is azt mondta, hogy

a szájmaszkot szükségtelen hordania azoknak, akik tünetmentesek.
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×