eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Életveszélyes helyzetet okozhat egy ismeretlen gyógyszer

Interneten kapható, ismeretlen hatású gyógyszer veszélyeire figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága. A készítményt azzal hirdetik, hogy örökre megszünteti a vérnyomásproblémákat. Csanádi Zoltán, a társaság elnöke azt kéri: senki ne dőljön be a jól hangzó szlogeneknek, hiszen az orvos által felírt gyógyszerek elhagyása életveszélyes lehet.

Az utóbbi hónapokban egy olyan készítményt reklámoznak, többek között a Magyar Kardiológusok Társasága, illetve ismert magyar kardiológusok nevével, amiről azt állítják, hogy a magas vérnyomást egyetlen kúrával meggyógyítja, ami már önmagában egy gyanút keltő állítás, miután sajnos nincsenek ilyen gyógymódok – fogalmazott az InfoRádiónak Csanádi Zoltán, a társaság elnöke.

Ráadásul azt is hirdetik, hogy ez az ereket is kitisztítja, és ilyen mód mindenféle érszövődmény, sztrók, szívinfarktus és érelzáródás ellen is védőhatású, miközben természetesen a készítményről valójában nem lehet tudni, hogy mit tartalmaz, de

az egészen biztos, hogy egy bevizsgálatlan szerről van szó,

tette hozzá a szakember.

Ami a nagyon nagy probléma, túl azon, hogy megtévesztenek betegeket, ilyen módon anyagi előnyt próbálnak ebből kovácsolni, hogy

azt is kérik a betegtől, hogy az orvos által előírt terápiát hagyják el. Ez viszont életveszélyes állapotot idézhet elő

– figyelmeztetett Csanádi Zoltán. Hiszen, ha egy magas vérnyomásos beteg tesz így, aki esetleg 4-5 gyógyszer kombinációjával tartható egy elfogadható tartományban, akkor lehetséges hogy 200-220-ra is fölszökik a vérnyomása, és agyvérzésveszélyben kell ezt követően élnie.

A szakember megjegyezte,

magára valamit is adó orvosszervezet, így a Magyar Kardiológusok Társasága soha nem reklámozna konkrétan ilyen készítményt, pláne nem interneten.

Másik általános érvényű szabály, tette hozzá kiemelve: soha senki ne kezdjen el gyógyszert szedni, vagy elhagyni internetes információk alapján anélkül, hogy a család-, illetve a kezelőorvosával erről konzultálna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×