eur:
394.13
usd:
366.34
bux:
71924.98
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Egy XIII. kerületi nyugdíjas mutatja a borítékban érkezett, postástól átvett rezsi-utalványt 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fontos haladékot kapnak a nyugdíjasok

Két hónappal tovább érvényesek a tavaly kiadott rezsiutalványok.

Március 31. helyett május 31-ig érvényesek a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülő személyeknek juttatandó rezsiutalványok - derül ki a kormány rendelete a Magyar Közlönyből.

A kormány tavaly jelentette be, hogy 9 ezer forint értékű utalványt ad a nyugdíjasoknak, ebből a villany- és a gázszámla fizethető.

Február elején azt közölte Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20,5 milliárd forint értékben már beváltották.

A közlönyben megjelent rendelet szerint két hónappal kitolódik a Posta és az Államkincstár közötti elszámolás határideje is.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Puccsot akadályoztak meg Ukrajnában, megkezdődött Nju-Jork ostroma – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzSzU) beszámolt arról, hogy elfogtak egy csoportot, amely meg akarta dönteni a hatalmat Ukrajnában – számolt be az Ukrajinszka Pravda. Az orosz alakulatok megkezdték a Horvlivkától nyugatra fekvő település, Nju-Jork ostromát. A városra elkezdték szórni a hatalmas pusztítást végző FAB-3000-es bombákat is. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×