eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: honvedelem.hu/Gajdos Milán

Hatástalanították a Ferencvárosban talált világháborús bombát

Az azonosítás idejére 200 méter sugarú körben zárták le a környéket, amelyet mintegy 800 embernek kellett elhagynia.

Hatástalanították a Ferencvárosban talált második világháborús bombát. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje péntek délután elmondta: a IX. kerületben, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen előkerült 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestben két gyújtószerkezet volt.

Fotó: honvedelem.hu/Gajdos Milán
Fotó: honvedelem.hu/Gajdos Milán
Budapest, 2020. február 7.
Második világháborús, 120 kilogrammos, amerikai gyártmányú robbanótestet vizsgál egy tűzszerész a főváros IX. kerületében, a Timót utca 5. szám alatti ipari területen, egy telephelyen 2020. február 7-én.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A hatástalanított robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre - tette hozzá Gajdos Milán.

A forgalmi korlátozásokat feloldották.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×