eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Semmelweis Egyetem standja a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a megnyitó napján a fővárosi Hungexpón 2020. január 9-én. Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett eseményen csaknem 140 kiállító - köztük több mint tíz ország mintegy hatvan felsőoktatási intézménye - várja a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt.
Nyitókép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nőtt a személyes érdeklődés a felsőoktatási lehetőségek iránt

Közel 55 ezren látogattak ki a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra. Többen voltak, mint 2019-ben.

Az idén többen látogattak ki az Educatio kiállításra - derült ki az Oktatási Hivatal közleményéből. Míg tavaly 53 ezer látogatót regisztráltak, 2020-ban több mint 54 800 látogatója volt a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításnak, amelyet 2020. január 9–11. között rendezett meg az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.

Az eseményen közel 140 kiállító – köztük 60 hazai és külföldi felsőoktatási intézmény – várta a továbbtanulás iránt érdeklődőket. Ez valamivel kevesebb a tavalyinál, 2019-ben ugyanis 200 kiállítótól tájékozódhattak az érdeklődők. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól érdeklődhettek a szakképző iskolák, az egyetemek, főiskolák képzéseiről, felmérhették felvételi esélyeiket, és megismerhettek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az OH munkatársai a felvételi eljárás részleteiről, valamint a diplomások elhelyezkedési esélyeiről tájékoztatták az érdeklődőket - közölte a hivatal.

A háromnapos rendezvényen a pályaválasztás előtt álló fiatalok interaktív programokon vehettek részt, és megismerkedhettek a felsőoktatásban alkalmazott legújabb módszerekkel.

Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×