eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
inzulinpumpa
Nyitókép: Flickr/Erin Stevenson O'Connor

A magyar betegnek sem lesz luxus a legmodernebb eszköz

A gyerekeknél 98, a felnőttek esetében 80 százalékos lesz a tb-támogatás.

A jövő év elejétől emelkedik két, 1-es típusú diabétesszel élőket segítő eszköz tb-támogatása.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elmondta, jelenleg a legmodernebb ellátást például az inzulinpumpával, illetve egy vércukrot mérő szenzor segítségével lehet garantálni. A kormány most az ezekhez való hozzáférést könnyítette meg: 2020. január 1-től

a gyermekeknek és a nappali tagozatos tanulóknak 98 százalékos, a felnőtteknek 80 százalékos támogatással lehet hozzájutni az eszközökhöz.

A szenzort hat hónapra kapják meg az érintettek, azt követően akkor újíthatják meg az alanyi jogú támogatást, ha a vizsgálatok során látszik, hogy használják az eszközt.

Szólt arról is, a jövőben az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő szülők is igénybe vehetik a gyermekek otthongondozási díját és az ápolási díjat.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy

január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások.

Az államtitkár szerint a döntéstől azt várják, hogy a "vágyott" gyermekek megszülethessenek, és az érintett párok egységesen magas színvonalú kezelést kapjanak várakozás nélkül az egész országban.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×