eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay.com

Ingyenes kezelésekkel segítik a gyermekvállalást

Januártól jelentős támogatást kapnak a meddőségben érintett állampolgárok - közölte a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a jövő év elejétől emelkedik két, diabétesszel élőket segítő eszköz támogatása.

Januártól ingyen elérhetőek lesznek a meddőség kezelésében használt gyógyszerek és meddőségi beavatkozások - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban.

Azt várjuk, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek - közölte az államtitkár. Szerinte abban kíván segíteni az állam, hogy ha egy párról kiderül, hogy valamilyen szervi probléma akadályozza a gyermekvállalást,

akkor egységesen magas színvonalú ellátásban részesülhessenek várakozás nélkül az ország minden pontján - ingyenesen.

Júliustól a meddőség okait feltáró vizsgálatok is ingyenesek lesznek, és bővíteni tervezik a kormány a meddőség kezelését célzó támogatott gyógyszerek körét is - jelentette be Novák Katalin. Hozzátette, hogy a tb által valamilyen mértékben már jelenleg is támogatott gyógyszerek ingyenesek lesznek. Emellett ma már nemcsak öt támogatott lombik ciklust vehetnek igénybe a gyerekre vágyó párok, további gyermekenként minden gyermeknél négy kezelés finanszírozását vállalja át az állam.

A cukorbetegek életén is könnyítenek

Az államtitkár arról is beszélt, hogy 2020 januárjától emelkedik két, egyes típusú diabétesszel élő betegeket segítő eszköz támogatása is. Az egyik eszköz egy, a legmodernebb technológiát jelentő inzulinpumpa, a másik pedig egy folyamatos cukorszint visszajelzést adó szöveti szenzor, amely képes kommunikálni az inzulinpumpával. Ezek alkalmazása jelentősen megkönnyíti a terápiát és egyszerűsíti a betegek életét. A kormány döntése szerint életkortól függetlenül minden beteg hozzáférhet ezekhez az eszközökhöz januártól, az életkor csak a támogatás mértékét befolyásolja.

Hangsúlyozta azt is, hogy mostantól

az egyes típusú diabétesszel diagnosztizált gyerekek szülei is igénybe vehetik az otthongondozási és ápolási támogatásokat, mivel ennek megfelelően alakították át a szabályozást.

Az is fontos könnyebbség lesz a diabéteszes gyerekek életében, nevelésében, hogy jövőre a közétkeztetésben is megkaphatják azokat az élelmiszereket, amit fogyaszthatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×