eur:
395.08
usd:
367.91
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Változás az utazásközvetítőknél

Kulcsfontosságú információkhoz juthatnak ezután az utazási csomagot foglalók.

Annak nyomán, hogy az elmúlt hetekben Szlovákiában ellenőrzések kezdődtek az utazásközvetítő irodák által kínált utakkal kapcsolatban, és komoly büntetéseket kaptak azok a közvetítők, akik ajánlataikban nem tüntették fel, mely utazásszervező útját ajánlják az érdeklődőknek, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is jogi szakvéleményt kért.

Ennek nyomán december 16-án arról értesítették a tagjaikat, hogy

a viszonteladók kötelesek már ajánlataikban is feltüntetni az utazás szervezőjének a nevét

- számolt be a változásról a turizmus.com, Molnár Juditra, a MUISZ elnökére hivatkozva.

Az utazóknak lényeges információ nemcsak az utazásszervező személye, reputációja, vagyoni biztosítékának mértéke, hanem az is, hogy az általános szerződési feltételei szerint - a meglévő jogszabályi keretek között (adott esetben azokkal szemben) -, milyen feltételekkel vállalja a szervező a szolgáltatás teljesítését (pl. felelősségkorlátozás, minimális utaslétszám, speciális feltételek).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×