eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Szakács László érkezik az MSZP választmányi ülésére a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házba (KMO) 2018. április 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Döntött a választási bizottság az MSZP-s Tóbiás József parlamenti mandátumáról

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) kiadta Szakács Lászlónak (MSZP) a képviselőségről lemondó Tóbiás József parlamenti mandátumát.

A 2018-as országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd listájának 7. helyéről mandátumhoz jutó Tóbiás József november 1-jei hatállyal mondott le családi okok miatt parlamenti mandátumáról.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjei közül.

Az MSZP-Párbeszéd azt kérte, Tóbiás József mandátumát az országos lista 18. helyén szereplő Szakács Lászlónak adja ki az NVB. Mivel a bejelentés megfelelt a törvényi feltételeknek, az NVB szerdán kiadta a mandátumot Szakács Lászlónak, aki a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×