eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győri városháza épülete 2014. november 28-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Itt a bejelentés, kiderült, mikor választják meg Borkai Zsolt utódját

Január 26-án vasárnap lesz Győrben az időközi polgármester-választás a helyi választási bizottság pénteki döntése szerint.

A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb - például kampányidőszakkal, vagy átjelentkezéssel kapcsolatos - határidőket. A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

A Fidesz országos elnöksége hivatalosan is Dézsi Csaba Andrást ajánlja Borkai Zsolt lemondása után győri polgármester-jelöltnek, ezt az atv.hu-nak erősítették meg a csütörtöki kormányinfó után vezető fideszes politikusok.

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, országosan ismert kardiológus, jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz-KDNP színeiben egyéni körzetből jutott be a közgyűlésbe. 1998 óta minden alkalommal győzött a körzetében.

A szexvideós botrányba keveredett Borkai Zsolt győri polgármester múlt heti lemondása után több név is felmerült a helyére. A csütörtöki Kormányinfón egy kérdésre Gulyás Gergely azt válaszolta, "tárgyaltunk arról, hogy kik a jelöltek, de a jelölés joga a győri csoporté. Őket megelőzve nem udvarias neveket mondani".

A győri közgyűlés botrányos körülmények között megtartott alakuló ülése előtt Glázer Tímea, a DK győri szervezetének elnöke, Borkai Zsolt kihívója az önkormányzatu választáson, megerősítette, hogy az időközi polgármester-választás előtt előválasztást szeretnének tartani az ellenzéki polgármesterjelölt személyéről. Pollreisz Balázs, az MSZP helyi szervezetének elnöke szintén az alakuló ülés előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy támogatja az előválasztást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×