eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Influenza elleni védőoltást tartalmazó ampullák egy salgótarjáni háziorvosi rendelőben 2017. október 24-én. Összesen 1,3 millió adag ingyenes védőoltás van a háziorvosoknál. A térítésmentes védőoltásra a 60 évesnél idősebbek, az asztmások, a cukorbetegek, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, valamint a várandós nők jogosultak. Az idén is jár azoknak is a vakcina, akik a munkájuk során vagy szervezett segítségnyújtás keretein belül migránsokkal kerülnek kapcsolatba.
Nyitókép: Komka Péter

Továbbra is hiány van a csecsemők létfontosságú vitaminjából

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján olvasható információk szerint "bizonytalan végű" hiányról van szó, amelynek gyártási gond az oka.

Az OGYÉI honlapja szerint az 5x1 ml-es ampulláról van szó és a hiány kezdeteként ez év május elseje van feltüntetve.

A K-vitamin (vagy Konakion) azért létfontosságú a kisbabáknak, mert hiányában a véralvadásban szerepet játszó véralvadási faktorok nem termelődnek kellő mennyiségben, ami életveszélyes vérzésekhez, agyvérzéshez vezethet. A gyerekek Magyarországon rögtön a megszületésük után pár órával, még a kórházban megkapják az első adagot. Sok kisbabánál később is, hónapokig folytatni kell az adagolást - mondta el az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, Póta György. "Miután az anyatejnek a K-vitamintartalma a szükségesnél alacsonyabb, ezért azok a babák, akik kizárólagosan anyatejesek, ők kapnak még az első hónapokban, maximum hat hónapos korig, havi szinten ilyen K-vitamin injekciót".

Az Infostart is beszámolt nyáron arról, hogy a vitaminból gyártási hiba miatt van országos hiány
május elseje óta, az akkori információ szerint a hiány várhatóan október 31-ig tartott volna. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ezért engedélyezte, Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet korábban azt is közölte, hogy a folyamatos ellátás érdekében több hónapra elegendő, összesen 58 200 doboz K-vitamin külföldről történő behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×