eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Elítélt MSZP-s cégével világíttatnák át a megszerzett önkormányzatokat

Az ellenzék egy része a Demokratikus Koalíció ellen fordult a Czeglédy-ügyben.

Czeglédy Csaba volt MSZP-s politikus ügyvédi irodájával szerződött Erzsébetváros folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre az önkormányzat új vezetése, és már Újbudán is készítik elő a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízását - értesült az Index és a 24.hu. Az ügyről a Pesti Srácok úgy tudja, Rákospalota is erre az útra lép.

A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írta: a lépések nemhogy nem szolgálják a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de öngólok: a teljes ellenzék hitelességét rombolják, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. A párt felhívja arra is a figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Csatlakozott e véleményhez a Jobbik és az LMP is.

A DK viszont nem hátrál, szolidaritásra kéri az ellenzéki többi részét. Vasárnap reggel 8-kor pedig közzétették Czeglédy Csaba cégének erzsébetvárosi szerződését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×