eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Résztvevők a Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen címmel meghirdetett rendezvényen a győri városháza előtt 2019. október 12-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Tüntettek Győrben

A városháza előtt tartott demonstráción az ellenzéki felszólalók mindegyike azt hangoztatta, hogy a polgármester foltot ejtett a megyeszékhely becsületén.

A demonstráción Glázer Tímea, a győri ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje azt mondta, hogy Borkai Zsolt akkor is veszíteni fog, ha holnap nyer, mert a Fidesz arra készül, hogy az első adandó alkalommal leváltsa.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy "maffia-kormány" irányítja az országot, amelyet 2010 óta "meglopnak, megcsalnak és széthazudnak". Kendernay János, az LMP társelnöke azt hangoztatta, hogy a köz szolgálata a bizalomra épül, amelynek alapja a tisztesség. Szerinte Győr ma szimbóluma lett a leplezetlen hatalmi gőgnek, a bizalommal való visszaélésnek és a közösség meglopásának. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője beszédében kitért arra, hogy október 8-án a párt négy képviselője kilépett az ellenzéki összefogásból Győrben. "Ők besározták a Jobbik nevét" - mondta, majd hozzátette, hogy gerinctelennek tartja őket, a Jobbik továbbra is az ellenzéki összefogást támogatja. Hangoztatta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek le kellett volna mondatnia Borkai Zsoltot.

A mintegy egyórás, békés tüntetésen Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő beszédét a városháza lépcsőjéről egy ellentüntető bekiabálásokkal szakította meg, amire a tüntetők közül néhányan odamentek. Kisebb vita alakult ki, majd a szervezők és a rendőrök kivezették a férfit a tüntetés helyszínéről.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×