eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Egy e-személyivel (mintadarab igazolvány) rendelkező küldeményátvevő azonosítása a Magyar Posta Hivatalos küldeménykövető projektjét bemutató sajtótájékoztatón az Posta Országos Logisztikai Központjában 2019. szeptember 27-én. Átállt az elektronikus kézbesítési rendszerre szeptemberben a teljes postai hálózat, az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Új időszámítás a Magyar Postánál

Bemutatta szeptember 1-je óta országosan működő új, hivatalos küldeménykövető rendszerét a Magyar Posta. A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek nyomon követhetik a könyvelt levelek útját, a kézbesítők digitális eszközön (PDA) adják át a térítvényes és ajánlott leveleket, a nagyobb települések kézbesítői az értesítőket ki is tudják nyomtatni és jövőre jelentősen csökken a hivatalos iratok ügyintézési ideje.

2020-tól jelentősen gyorsítja a hivatalos iratok ügyintézését, hogy a tértivevényes leveleket, hivatalos iratokat feladó közigazgatási szerv, például a bíróság elektronikusan kapja meg a kézbesítési információkat. A fejlesztésnek köszönhetően több mint 2000 postán, mintegy 4600 digitális aláírópadon írhatják alá az ügyfelek küldeményük átvételekor. Az új rendszernek köszönhetően a Magyar Posta digitális eszközei alkalmasak az e-személyi igazolvány elfogadására is, tájékoztatott a társaság.

Forrai Péter, a tásaságüzleti vezérigazgató-helyettese szerint az elektronikus kézbesítési rendszer bevezetése hasonlóan meghatározó pillanat a Magyar Posta életében, mint az 1973-as irányítószám bevezetése volt, hiszen

egy nagyon régi és jellemzően manuális folyamatot, vagyis a levélfeldolgozás és a kézbesítés folyamatát elektronizálták,

amely szeptember 1-jétől országos kiterjesztéssel működik.

Az új rendszerben

a fizikai levél mellett keletkezik egy adat is,

magyarzázta az InfoRádiónak Forrai Péter, amely adat végigkiséri a levelet a feldolgozás során, információt biztosítva a levél életútja folyamán, hogy nyomon lehessen követni, hogy éppen hol jár. Ezt követően pedig lehetőség nyílik arra is, hogy egy elektronikus eszközön (PDA) kersztül történjen meg a kézbesítést. Vagyis, hogy ezen írjon alá az ügyfél, hogyha elektronikus személyigazolvánnyal rendlekezik, akkor az azonosítást és az adatátvitelt akár egy érintéssel megtörténhet, tette hozzá a Magyar Posta tásaságüzleti vezérigazgató-helyettese, aki szerint a PDA a postások munkáját is megkönnyítik. Tértivevényes, vagy hivatalos levelek esetében pedig alkalom nyílik arra is, hogy a visszaigazolás ne papíralapon, hanem elektronikusan történjen, így az információ azonnal feldolgozhatóvá válik.

A november 30-án záruló projekt 2,378 milliárd forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatást kapott, amelyet 1,821 milliárd forint saját forrással egészítettek ki. Vagyis egy nagyon komoly összeg került invesztálásra a Magyar Posta részéről, hogy ez a szolgáltatás létrejöjjön – emelte ki Forrai Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×