eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője beszél az oktatás és a sajátos nevelésű gyermekek helyzetéről ellenzéki pártok által tartott sajtótájékoztatón a III. kerületi Pais Dezső Általános Iskola bejárata előtt 2019. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ungár Péter: nem komfortos ugyanazt a jelöltet támogatni, mint Gyurcsány Ferenc

Noha az LMP most Karácsony Gergely mögé állt a főpolgármester-jelölti versenyben, Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője szerint elképzelhető, hogy Puzsér Róbert és az LMP útjai még keresztezik egymást - erről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában a politikus.

A zöld gondolat megléte határozta meg, hogy kik mellé állt az LMP az október 13-ai önkormányzati választáson - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője.

"Mi azokat a jelölteket támogatjuk, akik a klímaváltozás elleni küzdelemben tennének, nem pedig klímaszkeptikusok"

- fogalmazott.

A politikus azt mondta, azért álltak ki Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltsége mögül, mert az aláírt megállapodással ellentétben a jelölt nem vett részt az előválasztáson.

"Puzsér Róbert mégis csak egy nagyon komoly zöld programmal indul

ezen a választáson, én természetesen ezt egy olyan előremutató dolognak tartom, ami miatt simán el tudom képzelni, hogy útjaink keresztezik még egymást" - fogalmazott Ungár Péter.

Az ellenzéki képviselő közölte, nem felejtik el Karácsony Gergelynek és Jávor Benedeknek, hogy kiléptek az LMP-ből, ami után meggyengült a párt.

"Én azt a mai napig az egyik legelhibázottabb ellenzéki döntésnek tartom, hogy ott, akkor, azok az emberek szétszakították az LMP-t.

El nem felejtettük, erőt vettünk magunkon, meglátjuk, hogy ez mire vezet"

- tette hozzá a politikus.

A politikus azt mondta, bár rengeteg dologban nem ért egyet Karácsony Gergellyel, a főpolgármester-jelölt programjában nagyon sok a zöld elem, szeretne tenni a klímaváltozás ellen, nem klímaszkeptikus jelölt, ezért állt mellé az LMP.

Arról, hogy a Gyurcsány Ferenccel közös jelöltet támogat a párt a főpolgármesteri posztért, azt mondta, nem egy komfortos döntés, történelmileg alakult így.

Ungár Péter szerint az LMP vártnál gyengébb európai parlamenti választási eredménye mögött nem a zöld politizálás iránti hazai érdeklődés hiánya, hanem a párton belüli viták és széttöredezettség állt.

A teljes beszélgetést alább megtekintheti, meghallgathatja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×