eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Villamospótló busz a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, a Budagyöngye megállónál 2018. szeptember 3-án. Szeptember 1-jén a 61-es villamos 2017-ben felújított vonalán, a Kelemen László utcai megállónál a hatalmas mennyiségű esővíz kimosta a sínek alól a zúzottkő ágyazatot. A BKV közlése szerint a villamosforgalom a hét második felében indulhat újra az érintett szakaszon.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Egyetlen napjuk lesz a BKV-dolgozóinak, hogy elfogadják a cég ajánlatát, ha pénzt akarnak

Bértárgyalásokat kezdeményez a Budapesti Közlekedési Vállalatnál az Egységes Közlekedési Szakszervezet. A munkavállalók a "kánikulai pénz" kifizetését is várják.

Annak ellenére, hogy a BKV hivatalosan még nem kezdeményezte a bértárgyalás elkezdését, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elindította a folyamatot. Naszályi Gábor elnök az InfoRádióban azt is elmondta, mennyi béremelést szeretnének jövőre.

"Én úgy gondolom, hogy a bérkiáramlás 10 százalék fölötti. Tavalyról, illetve a 2019-es évről van egy 2 százalék körüli elmaradás, tavaly is 15-öt kértünk, ehelyett lett 8. Jövő évre is a prognosztizált emelés 10 százalék fölötti, kétszámjegyű lesz, úgyhogy mi hagyományosan is

15 százalék körül gondoljuk azt a szintet, ami szükséges volna."

Naszályi Gábor hozzátette, hogy a munkavállalók várják a szakszervezet szerint megígért kánikulapénzt, amelyről még csak megállapodástervezet jött létre, ebben viszont semmi konkrétum nem szerepelt.

"Eszerint az ajánlat szerint a vizsgált időszak szeptember 15-ig tartott volna, és szeptember 20-30. között jött volna létre egy megállapodás. Legutóbb úgy nézett ki, 19-én lesz az egyeztetés, de múlt csütörtökön nem volt ilyen.

Semmilyen konkrét tény, adat nincs, nem hajlandó a vállalat rendelkezésünkre bocsátani sem azt, hogy egyáltalán ki részesülne ebből, sem az összeget. A tárgyalás pedig át lett téve 30-ára."

Vagyis ha a munkavállalók azt szeretnék, hogy ezt a pénzt még október elején kifizessék nekik, akkor el kell fogadniuk a BKV ajánlatát – mondta a szakszervezeti vezető.

Az InfoRádió a bértárgyalás ügyében megkereste a munkáltató BKV-t is, amint kapunk választ, közöljük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×