eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. április 4-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István részt vehet egy főpolgármester-jelölti vitában

Miután úgy hírlik, hogy az Emmi által ismét a kormány elé kerülhet a nagy budapesti aluljárók lezárásának ötlete, a főpolgármestert és az ellenzéki főpolgármester-jelöltet is megkérdezték a tervről. Mint kiderült, Tarlós István és Karácsony Gergely hasonló állásponton van a kérdésben.

Tarlós István a jövőben több figyelmet fordítana a hajléktalanokra, amennyiben erre lesz lehetősége, fogalmazott az Indexnek a főpolgármester. Ennek egy részfolyamata az, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nagyobb fővárosi aluljárók lezárását javasolja, megakadályozandó, hogy hajléktalanok ott éjszakázzanak.

Kedd reggel a Hvg.hu írta meg a birtokába jutott kormányzati anyag alapján, hogy az Emmi újra elővette azt a javaslatot, hogy a főváros legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárják le az aluljárókat az utolsó metró után.

A főpolgármester nem tartja hülyeségnek a kilenc kiemelt csomópont aluljárójának a lezárását,

miután ezeket muszáj rendeltetésszerűen használni, de az Emmi javaslatcsomagjának elfogadásához feltételekre is szükség lenne, olvasható.

Ahogyan Karácsony Gergelynek sincsen ellenére az aluljárók lezárása, de mint a Klubrádióban fogalmazott, semmiképpen nem merülhet ki ebben a hajléktalanság elleni küzdelem, amit a kormánynak és fővárosnak együtt kell elvégeznie.

Az Index Tarlós István arról is megkérdezte, hogy hogyan viszonyulna egy, a napokban felvetett főpolgármester-jelölti vitához, lesz-e ilyen a részvételével, milyen körülmények között, amire azt a választ adta:

"Hát persze!

Nincs több válaszom most erre."

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×