eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Pexels

Harmincon alul nagy az elégedetlenkedés a vezetékes internet miatt

Az NMHH évek óta nézi, mivel és kik elégedetlenek a vezetékes nettel kapcsolatban. A felmérések révén a szolgáltatás minőségéről is képet tudnak alkotni.

Több száz mérőeszközének köszönhetően reprezentatív eredményei vannak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) arról, hogy mire panaszkodnak leginkább a magyar netezők - mármint a szolgáltatással kapcsolatban.

Az NMHH közleménye szerint 58 százalék volt elégedetlen az otthoni internetes telefonálás minőségével, majdnem ugyanennyien (56 százalék) rosszallták a videotelefonálás és az online filmnézés (52 százalék) minőségét.

Gyakori, visszatérő problémákról azonban csak a használók kevesebb mint 10 százaléka nyilatkozott. Az összes minőségi kifogást együttesen nézve az otthon vezetékes internetet használók fele tapasztalt ilyen jellegű kellemetlenséget a felmérést megelőző egy évben.

A problémákat legnagyobb arányban, 67 százalékban a 30 éven aluliak jelezték. A legelégedetlenebbek közé tartoznak még a magas jövedelmű (63 százalék) és jó vagyoni helyzetű fogyasztók (58 százalék), a tanulók és az inaktív felnőttek (72 százalék),

a legfeljebb nyolc osztályt végzettek (57 százalék), a profi (60 százalék) vagy átlag feletti ügyességű internetezők (59 százalék), valamint azok, akik négy vagy több eszközzel egyszerre wifiző háztartásokban élnek (60 százalék), a telefonon (is) filmet néző internethasználók (83 százalék), valamint a Digi ügyfelei (57 százalék).

A szélessávú szolgáltatásokat valós időben és a szolgáltatóktól független mérésekkel összehasonlító Szélessáv.net oldalt 2015. augusztus 19-én indította el a hatóság; négy év alatt az ingyenesen igényelhető felhasználói mérőeszközön 9,2 millió mérést, a weboldalon keresztül a regisztrált vagy anonim fogyasztók 750 ezer szoftveres, míg az NMHH mérőautói körülbelül négymillió mérést végeztek.

Az NMHH több éve tartó kutatási sorozata a háztartásokban rendre magas elégedettségi szintet mér az otthoni vezetékes internet sebességével kapcsolatban – 80-85 százalékot –, a legfrissebb – 2018. őszi – elemzés 85 százalékot mutatott ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×