eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Nemzeti Választási Irodában (NVI) este 7 órakor, a szavazóhelyiségek bezárása után megkezdték az irodához érkezett csaknem 40000 levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését az Alkotmány utcai székházában az EP-választás napján, 2019. május 26-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Megtalálták az ellenzéki összefogás II. kerületi jelöltjét

Az MSZP egyik helyi önkormányzati képviselőjével szemben egyelőre úgy tűnik, egyik ellenzéki párt sem indít jelöltet.

Az ellenzék Őrsi Gergelyt, a II. kerület MSZP-s képviselőjét támogatja a helyi polgármesteri cím megszerzésében az őszi önkormányzati választáson.

A jelölt vasárnap, a kerületben tartott sajtótájékoztatón elmondta, azt szeretnék, ha az önkormányzati politika nem merülne ki a rendezvényszervezésben és a nagyotmondásban, hanem meghallgatná és megoldaná az itt élők problémáit.

A kormányfő szombati tusnádfürdői beszédére utalva úgy fogalmazott,

kard helyett olyan eszközöket akarnak a kezükbe venni, ami az ott élők mindennapjainak jobbá tételét szolgálja.

Őrsi Gergely kiemelte, nem háborús övezetet szeretnének, hanem európai színvonalú egészségügyet, megbízható szelektív hulladékszállítást, valamint az illegális sittlerakás megszüntetését és a gyomnövények időben történő lekaszálását.

Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője elmondta,

Budapesten mindenhol összejött az ellenzéki együttműködés,

ami segíthet abban, hogy "visszavegyék Budapestet a Fidesztől". Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja, helyi képviselőjelöltje felháborítónak nevezte, hogy a II. kerület jelenlegi vezetése képtelen élni a modern világ kínálta lehetőségekkel. Az ellenzéki politikus ingyenes kerületi internetet, egyszerű elektronikus ügyintézést, a fenntarthatóság növelését, valamint a közlekedés és az oktatás korszerűsítését ígérte. Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja hangsúlyozta, Őrsi Gergely személye garancia arra, hogy a II. kerület szociálisan érzékenyebbé, környezettudatosabbá váljon. Szepesházi Péter egykori bíró, helyi képviselőjelölt céljaik között említette a "fenyegető iskolabezárások" megakadályozását, a "kérdezni és tudósítani képes" kerületi média kialakítását, valamint a kevésbé tehetős helyi polgárok otthonteremtésének támogatását. Szalai Kriszta színművész, helyi képviselőjelölt elmondta, megválasztása esetén az átgondolatlanság, a kapkodás, az "EU-s pénzek ablakon kidobálása" ellen kíván tenni.

Őrsi Gergely kérdésre válaszolva elmondta,

a Jobbikkal budapesti szinten kötöttek megállapodást,

a II. kerületben koordinációs tárgyalások zajlanak, polgármestert nem állítanak.
Újabb kérdésekre reagálva kijelentette, az MSZP az egész országban teljes ellenzéki egységre törekszik és automatikusan kizárja soraiból azokat, akik a közös ellenzéki jelölttel szemben elindulnak az őszi önkormányzati választáson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×