eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszél a Corvinus Egyetem fenntartóváltásának legfrissebb fejleményéről tartott sajtótájékoztatón, az egyetem konferenciatermében 2019. április 24-én. A sajtótájékoztatón a miniszter bejelentette: benyújtja a Maecenas Universitas Corvini Alapítvány alapító okiratát a cégbíróságnak.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Új szakmacsoportokat vonnak be az elektromos autók támogatásának rendszerébe

A kormány azt tervezi, hogy átalakítja az elektromos autók vásárlására nyújtott támogatás rendszerét - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Úgy akarják áthangolni a támogatásokat, hogy olyan szakmacsoportok is hozzájussanak, amelyeknél ennek még nagyobb hatása lehet.

Az elektromos autók támogatása az Irinyi-terven belül indult el, járművenként másfél millió forintot biztosít a kormányzat a "hétköznapi" vásárlóknak. A tervezett új támogatási rendszerben ennél nagyobb támogatást adnának bizonyos szakmák képviselőinek azért, hogy segítsék az elektromos autók terjedését. Példaként említette a taxisokat és Magyar Postát.

2022-re 5G legyen Magyarországon

A kormány azt szeretné, ha 2022-re Magyarországon üzleti 5G hálózat működne - jelentette ki az Innovációs és Technológiai miniszter. A cél az, hogy minden nagyvárosba és a közlekedési útvonalak mentén minél gyorsabban érjék el a lefedettséget - fejtette ki Palkovics László, hozzátéve: ezt részben jogszabályokkal, részben támogatásokkal ösztönzi a kormány.

Az 5. generációs mobilhálózatok időkésedelme olyan kicsi - nagyon gyors az adatátvitel -, és akkora mennyiségű adatot képes továbbítani, hogy egy sor új feladatra lehet használni, amire a 4G nem alkalmas. A gyártó robotok kommunikációjában, az önvezető autók irányításában, a kiterjesztett valóság (augmented reality) előállításában, a robottal végrehajtott távműtétekben is használható - sorolta Palkovics László.

Vannak már jó példák itthon, Zalaegerszegen az önvezető autóknak szánt próbapályán például már irányítottak 5G-technológiával autókat - említette a miniszter.

Kérdések is felmerülnek az 5G bevezetésével, például az adótornyok elhelyezése és egészségügyi hatása, vagy az 5G hálózatra épülő - nagy beruházást igénylő - üzleti modellek megtérülése.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×