eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szingapúr, 2017. december 13.Maruról, a két hónapos királypingvinről készítenek felvételt telefonnal a szingapúri Jurong Madárparkban 2017. december 13-án. Az október 10-én kikelt fióka az intézményben világra jött első királypingvin 2008 óta. (MTI/EPA/Wallace Woon)
Nyitókép: WALLACE WOON

Már a gyakorlatban is levizsgázott a BKK-s mobiljegy - itt a teszt

A 100E-n június elején bevezetett rendszer már a XXI. század felé vezeti a budapesti tömegközlekedést, csak apró bajok vannak.

A budapesti közlekedésben a 100E buszon bő két hete elérhető mobiljegyrendszer működését tesztelte a Portfolio.hu. Mint a portál írja, "néhány bosszantó apróságtól eltekintve ezzel végre a magyar főváros is belépett a XXI. századba".

A jegyek megvásárlása különösebb gond nélkül megy, a regisztráció és a bankkártya adatainak megadása után logikus lépésekkel és gyorsan lehet a kosárba tenni a jegyeket.

Az első kisebb fennakadást a tesztelőnek az okozta, hogy az egyébként a telefonra telepített BKK Futár alkalmazás egyelőre nem ismeri a mobiljegy-vásárlási opciót,

ehhez le kellett külön tölteni a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. alkalmazását. A jegyvásárlás során ugyanakkor vannak arra utaló jelek, hogy később a Futárba is integrálhatják a mobiljegyet. A rendszer felkínálja például, hogy válasszunk applikációt, de egyelőre csak a Mobiljegyet kínálja fel.

A jegyvásárlás egyetlen bosszantó aprósága, hogy miközben az egész rendszer természetesen mobiltelefonra van optimalizálva, a kártyás fizetésnél a bank oldalára átirányít, ami viszont hirtelen "szétcsúszik", valószínűleg ott nem mobilra készült a webes felület. Ez persze magát a vásárlást nem zavarja, csak szimplán amatőrnek tűnik a tesztelőnek.

A Mobiljegy alkalmazásnak a lap szerint külön jár a piros pont azért, mert

a felhasználónév+jelszó kombináció mellett ujjlenyomatos azonosítást is kér a belépéskor.

Ez akkor lehet hasznos, ha például elhagyjuk a telefonunkat, és nem akarjuk, hogy valaki elhasználja a megvett jegyeinket.

Mint a lap megjegyzi, London jelenleg már a pay-passos fizetési rendszernél tart a tömegközlekedésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×