eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Ebben a sorrendben kerülnek fel a jelöltek az előválasztási szavazólapra

A hétfő délutáni határidőig három jelölt adta le a főpolgármester-jelölti előválasztáson való induláshoz szükséges kétezer támogató aláírást - írja a Népszava.

Több induló nem lesz az előválasztáson, amelyen eldől, hogy ki lesz az ellenzéki pártok által támogatott kihívója Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester-választáson.

Magyar György, a szervezésért felelős Civil Választási Bizottság vezetője a lapnak elmondta, hogy összesen kilencen vették fel az aláírásgyűjtő íveket.

A szavazólapokon

  1. az első helyen Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje szerepel,
  2. a második a momentumos Kerpel-Fronius Gábor,
  3. a harmadik a Demokratikus Koalíció által támogatott Kálmán Olga lesz.

Az interneten való voksolásra június 12-től lehetett regisztrálni, egészen 20-ig, a szavazás kezdetéig. A folyamat 26-ig tart, és a tervek szerint még aznap eredményt is hirdetnek. Szavazni a Budapest főbb csomópontjain felállított sátrakban lehet majd.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×