eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Jordan Peterson sztárpszichológus (j) előadást tart a Brain Bar Jövőfesztivál keretében Budapesten a Szent István-bazilika előtt 2019. május 30-án. Mellette Kohán Mátyás házigazda.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jordan B. Peterson Budapesten: az ember folyamatosan választás előtt áll

Az igazság kimondása viszi előre a világot – mondta Jordan B. Peterson professzor, keresztény-konzervatív gondolkodó budapesti előadásán.

A 6 órai harangszóval kezdődött Jordan B. Peterson előadása a Szent István-bazilika előtt felállított színpadon. A Brain Bar nevű fesztiválra Budapestre érkezett kanadai pszichológus professzor, konzervatív gondolkodó fellépését negyedórás dj-show nyitotta meg, majd rocksztárnak kijáró, dübörgő zene és színpadi tűzijáték kíséretében lépett a pulpitusra a "Tizenkét szabály az élethez" írója.

Előadása elején elismerőleg szólt Magyarországról, amiért a múlt évszázad szörnyű katasztrófái után talpra tudott állni, dicsérte rendkívül egyedi kultúráját, művelt lakóit és szabadság iránti elkötelezettségét.

Saját munkásságáról azt mondta, bizonyos lapok előszeretettel támadják és címkézik különböző negatív jelzőkkel a politikai korrektség hiánya miatt. Meglátása szerint

az embereknek tudatosan kell megélni saját és embertársaik létét, úgy kell cselekedniük és beszélniük az igazságot kimondva, hogy az a belsőjükből fakadjon, ne az elvárásokból.

Csak így tehetnek jót magukkal, a családjukkal, a közösségükkel és a világgal, ez viszi pozitív irányba a jövőt.

Az Isten is az igazmondásra, a saját képmására teremtette az embert, "és

ha azt mondod ki, amit ki kell mondanod, és a szavaidnak megfelelően cselekszel, akkor előrébb viszed a világot, túlléphetsz sok nehézségen"

- mondta.

A professzor szerint az emberek folyamatosan választás elé vannak állítva, és ha az egyének megtalálják a kérdésekre a megfelelő erkölcsi választ, közösen sokkal jobbá tudják tenni a világot.

Jordan B. Peterson az előadása közben többször is elérzékenyült, és kiemelte, mennyire fontos a felelősségvállalás saját tetteinkért, közösségeinkért; ez az élet értelme, az egyének erkölcsi választása, saját maguk megtalálása, a felelősségvállalás önmagukért és embertársaikért, ami közösségüket is jobbá teszi.

"A szuverén egyének kezében van a végső erkölcsi, morális választás felelőssége, miközben ebben a felelősségben egyenlően osztozunk" - fogalmazott.

A professzor azt mondta, hiszi, hogy az emberek nem ismétlik meg a múlt század bűneit, mert időben felismerik magukban a rosszat, és meglátása szerint

a környezeti problémákon is képesek leszünk úrrá lenni a formálódó összefogással.

Jordan B. Petersont a Szent István téren tartott előadását megelőzően fogadta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő sajtófőnökének közlése szerint a beszélgetésen olyan aktuális politikai kérdések kerültek szóba, mint az illegális bevándorlás, amelyet mindketten szükségtelennek és veszélyesnek neveztek, valamint a politikai korrektség, ami "ellehetetleníti az értelmes vitákat a közéletben, ráadásul ideológiailag motivált emberek kis csoportjának a találmánya".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×