eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Egy szál rózsa a Duna-parton a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál 2019. május 30-án. Legalább heten meghaltak, amikor május 29-én éjszaka a Viking Sigyn szállodahajó és a Hableány turistahajó összeütközött a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel a fedélzetén. A rendőrség büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a hajóbalesetet.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Dunai hajóbaleset - Budatéténynél találták meg az egyik holttestet - térkép

Továbbra is nagy erőkkel keresik a szerdai dunai hajóbalesetben eltűnt 21 embert. A túlélők közül már csak egy van kórházban.

A rendőrség azt közölte, hogy elhúzódó kutatásra készülnek a Duna Lánchíd alatti teljes magyar szakaszán. A hajón 33 utas és kétfős személyzet utazott. Hét embert közvetlenül a balesetet követően sikerült kimenteni a vízből, hét áldozat holttestét megtalálták a mentésben résztvevők. A hatóságok jelenleg 21 személyt eltűntként keresnek.

A katasztrófavédelem azt közölte, hogy felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal is, és a Duna teljes déli szakaszán folyik az eltűntek felkutatása.

A rendőrség közzétett egy térképet, amin bejelölték, hol találták meg a hajókatasztrófa áldozatait. Két holttestet a Lánchíd és az Erzsébet híd között, kettőt a Nemzeti Színház közelében, kettőt a Kopaszi-gátnál, egyet pedig Budatéténynél emeltek ki a folyóból.

Itt összegyűjtöttünk mindent, amit a hajóbalesetről tudni lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×