eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Májusban már leesett majdnem egy évszaknyi eső, és kapunk még

Az elmúlt 24 órában annyi eső esett a főváros környékén, mint máskor egész májusban szokott. Közben Debrecen térségében tornádó, földig érő széltölcsér alakult ki. Lupták Dóra, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa bocsátkozott jóslatokba az InfoRádióban.

Hullámzó frontrendszer alakítja Magyarország időjárását, a szerdai napon húzódott hazánk fölé - újságolta az InfoRádióban Lupták Dóra, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

"Emiatt csapadékos az időjárás, viszont ez a ciklon most már távolodik a térségtől, így a következő egy-két napban azért a csapadék szempontjából javul a helyzet. Csütörtök délutántól megszűnik a csapadék" - mondta el Lupták Dóra.

Ugyanakkor senki nem lehet nyugodt, mert

vasárnaptól, illetve a jövő hét elejétől az időjárás sem lesz az: gyakran záporokkal, zivatarokkal tarkított időre kell számítani újra, két eső között viszont kisüt a nap;

olyan idő érkezik tehát a hét elején, amilyennel e hét elején találkoztunk.

Az átlagos májusi csapadékmennyiség egyébként 60 milliméter, most 24 óra alatt leesett ez Budapest környékén, havi szinten 140 milliméternél tartunk.

A hullámzó frontrendszer miatt labilizálódott levegő vezetett ahhoz, hogy Debrecenben tornádót észleltek.

"A szél magassága folyamatosan növekedett, ez eredményezte azt, hogy ezek a jelenségek, a tubák ki tudtak alakulni. De most már a szél is mérséklődik, nem is tér vissza" - fogalmazott Lupták Dóra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×