eur:
386.06
usd:
356.53
bux:
68964.09
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Mégis megállapodott Karácsony és Puzsér: lesz előválasztás

Közös közleményben jelentette be szerdán Puzsér Róbert és Karácsony Gergely, hogy megállapodtak, így lesz ellenzéki előválasztás.

A budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért; a korrupciómentes, demokratikus és a budapestiek bevonásán alapuló városvezetésért elkötelezett ellenzéki pártok és civil szervezetek az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására Civil Választási Bizottságot (CVB) hoztak létre - olvasható a közleményben.

A CVB elnöke a tagok felkérése alapján dr. Magyar György ügyvéd.

A CVB tagjai:

Civilek a demokráciáért

Mindenki Magyarországa Mozgalom

Számoljuk együtt!

Nyomtass te is!

aHang

Oktogon Közösség

Állampolgárok a Centrumban Egyesület

Karácsony Gergely

Puzsér Róbert

MSZP

Párbeszéd

Demokratikus Koalíció

Jobbik

Momentum

LMP

Szolidaritás Mozgalom

A CVB célja a közlemény szerint, hogy a budapesti választópolgárok a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson,

szavazatukat személyesen és online, több budapesti helyszínen, külső beavatkozástól védetten, szigorú adatvédelmi szabályoknak megfelelően adhassák le.

A munkában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert készek arra, hogy alternatívát adjanak a budapestieknek, és egy tisztességes és méltányos előválasztás keretében a budapestiek döntésére bízzák, melyikük legyen az ellenzéki együttműködés keretében Tarlós István kihívója.

Karácsony Gergely szerint az előválasztásnak május 27-e és június 30-a között kell megvalósulnia.

Puzsér Róbert feltétele, hogy az előválasztás hivatalos kiírásának pillanatában jelölje meg az ellenzék azt a 23 konszenzusos polgármester-jelöltet, akik kihívói lesznek a Fidesz jelöltjeinek

a budapesti kerületekben, illetve ragaszkodik ahhoz, hogy még az előválasztás előtt az ellenzéki pártok fogadjanak el egy Budapest-minimumot, az új budapesti várospolitika alapját.

Címlapról ajánljuk
Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene
tudósítónktól

Az atomenergiában bízik Robert Fico – új erőművet építene

Egy új, száz százalékban állami tulajdonban lévő atomerőmű építését tervezi a szlovák kormány. Robert Fico miniszterelnök szerint Szlovákia nem halogathatja sokáig egy új erőmű építését, arra számít ugyanis, hogy az elkövetkező húsz évben nagyjából 80 százalékkal nőhet az ország villamosenergia-fogyasztása.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×