eur:
385.86
usd:
355.16
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer műtárgyának megőrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret. A miniszterelnök bejelentette: a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét a Szépművészeti Múzeum számára.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor: nagy változás előtt áll a világ

Sikerült megerősíteni minden tekintetben Magyarország és az Egyesült Államok stratégiai szövetségét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután hazatért Washingtonból, ahol előző nap Donald Trump amerikai elnökkel tárgyalt.

A kormányfő - az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán és egy új Renoir-festmény beszerzésének bejelentésén - a tegnapi találkozót értékelve azt mondta: "jól mértük fel a helyzetet valamikor a 2010-es évek elején".

Világos, hogy nagy változások előtt áll a világ, és "ennek a szelét hamarosan érezni is fogjuk"

- kommentálta a megbeszélést Orbán Viktor. A miniszterelnök Facebook-oldalán hosszabban is beszélt az előző napi találkozóról.

A miniszterelnök a közelgő európai parlamenti (EP-) választásról is ejtett néhány szót, úgy fogalmazva, hogy a magyaroknak kultúrájuk megőrzése a tét.

Szavai szerint ma Európát olyan emberek vezetik, akik "nagy hívei a kulturális önfeladásnak", akik "nem bánják, ha a kontinensünk kulturálisan feladja magát", hiányzik a gondolkodásukból az a dimenzió, amely ahhoz szükséges, hogy Európa meg tudja védeni kulturális identitását.

Márpedig a magyaroknak semmi sem fontosabb annál - mondta -, minthogy "azok maradjunk, akik voltunk".

"Ezért olyan képviselőket akarunk küldeni az EP-be, akik nem pártérdekeket, egyik vagy másik pártcsaládot, hanem Magyarország nemzeti érdekeit képviselik majd ott, és ebben a kultúrának kiemelt, döntő szerepe lesz" - jelentette ki Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk

Török Ferenc: nem hiszem, hogy ezt lehetett volna ennél jobban csinálni

A kétszeres olimpiai bajnok az InfoRádióban elmondta: nagyon büszke arra, hogy tagja lehetett a veretlenségét hét éven keresztül megőrző férfi öttusacsapatnak, szövetségi kapitányként pedig a gyerekeiként tekintett a sikert sikerre halmozó Martinek János, Fábián László, Mizsér Attila trióra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×