eur:
394.86
usd:
366.42
bux:
71519.53
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pexels

Zugló lépett, súlyos döntést hozott az önkormányzat

A kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

Zugló önkormányzata felmondja a helyi parkolást üzemeltető cégekkel a szerződést - erről fideszes javaslatra döntött a XIV. kerületi képviselő-testület hétfői ülésén. Határoztak arról is, hogy a kerületi lakosok számára június 13-ától ingyenes lesz a parkolás Zuglóban.

A parkolási feladatokat a jövőben az önkormányzat látja el, létrehoztak továbbá egy tényfeltáró munkacsoportot a parkolási rendszer működésének felülvizsgálatára. Az ülés elején éles vita alakult ki arról, hogy veszteséges vagy nyereséges a kerületben a parkolás.

A hangulatot meghatározta, hogy a Fidelitas aktivistái "Karácsony alkalmatlanságának ára: napi 1 millió ft? Elég ebből!", valamint "Parkolójegy. Parkolási idő vége most! Kezdete: 2017. 07. 05. Összeg: 1 milliárd." feliratú táblákat tartottak a magasba. A Fidesz-KDNP képviselői is azt hangoztatták, hogy a Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármester hivatali ideje alatt megkötött parkolásüzemeltetési szerződések nyomán havi egymillió forint vesztesége keletezik a kerületnek. Feltették a kérdést: miért engedte a pazarló rendszer működését a polgármester két éven keresztül.

Karácsony Gergely viszont azt közölte, hogy a parkolás évi 47 millió forint nyereséggel működik a kerületben.

Ugyanakkor ő is támogatja a szerződések felmondását - mondta -, mert valóban drágán dolgoznak az üzemeltetéssel megbízott cégek, vagyis a magas költségek miatt kicsi a nyereség.

Karácsony Gergely azt mondta, hogy éppen a fideszes képviselők szavazataival meghozott testületi döntés utasította őt arra, hogy fideszes hátterű cégekkel kössön szerződést a feladat ellátására. A tényfeltáró bizottság létrehozásáról szóló javaslatot eredetileg a Fidesz-KDNP nyújtotta be, ám az csak a kerületi parkolást vizsgálta volna. Ezt módosította a testület Karácsony Gergely indítványára úgy, hogy

a fővárosra és a többi budapesti kerületre is kiterjesztik a vizsgálatot.

Karácsony Gergely azt is elmondta: segítséget kérnek az új zuglói rendszer kialakításához a XIII. kerülettől, mivel az övék a legnyereségesebb parkolási rendszer a fővárosban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×